سازمان موسوم به گمشدههای اروپا"Lost in Europe با انجام تحقیقی از ناپدید شدن ۵۱ هزار و ۴۳۳ طفل بی سرپرست مهاجر در کشورهای اروپایی خبر داده است.
بر بنیاد اطلاعات ارائه شده ای این سازمان این اطفال بین سال های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۳ در کشورهای اروپایی ناپدید شدند که از هر سه طفل ناپدید شده یک طفل افغان بوده است.
سازمان Lost in Europe اطفال گم شده را در این تحقیق بر اساس کشور مبدا، جنسیت و سن شان دسته بتدی کرده است.
کشورهای پاسخ دهنده به پرسشهای این تحقیق ۲۰ کشور عضو اتحادیه اروپا از ۲۷ کشور بودند و ۱۳ کشور معلومات را با این سازمان تحقیق کننده شریک کردند.
بر بنیاد معلومات ارائه شده از سوی Lost in Europe ایتالیا با ثبت ۲۲ هزار و ۸۹۹ طفل بدون سرپرست ناپدید شده بیشترین آمار در این بخش را ثبت دارد و اتریش با بیشتر از ۲۰هزار جایگاه دوم را در این زمینه گرفته و بعد از آن بلجیم، المان و سویس به ترتیب دارای ثبت آمار بیشترین اطفال مهاجر بی سرپرست گم شده هستند.
به گفته سازمان تحقیق کننده، احتمال می رود تعداد اطفال مهاجر بی سرپرست گم شده در کشورهای اروپایی بیشتر از این هم باشد که به ادعای آن برخی از کشورهای اروپایی اطلاعات در این مورد را جمع آوری نمی کنند.
اخی لیون دبیرکل سازمان گم شدههای اروپا ناپدید شدن این شمار اطفال مهاجر بی سرپرست در اروپا را نگران کننده خوانده است.
او این رقم را به کوههای یخ پنهان تشبیح کرده گفته است:" افزایش تعداد گزارشها درباره ناپدید شدن اطفال بی سرپرست، یادآور کوه یخی عظیم الجسه است که در زیر سطح ظاهر میشود".
در همین حال نزدیکان یکی از اطفال گم شده در مسیر اروپا میگویند خانواده این طفل گم شده نگران و تا هنوز چشم انتظار اند.
یک تن از باشندهگان کابل میگوید امید نوجوان ۱۷ سالهای بود که به قصد مهاجرت به اروپا در مسیر یونان در اواخر سال ۲۰۲۰ ناپدید شده.
به گفته او که خود را یکی از نزدیکان او معرفی میکند امید فقط یک پدر و مادر پیر دارد که به دلیل تامین آینده خود و پدر و مادرش راه مهاجرت غیر قانونی بسوی اروپا را در پیش گرفته بود:
"قصد این را داشته که آهسته آهسته برود به اروپا و کمک اندک بتواند به پدر و مادر خود انجام دهد، وقتیکه سمت یونان می رود همینجا ناپدید می شود تا به حال".
اگاهان حقوق طفل نیز بحزان اقتصادی پس از حاکمیت دوباره طالبان را باعث شدت گرفتن مهاجرت غیر قانونی اطفال و نوجوانان به سمت کشورهای اروپایی عنوان می کنند.
اسد یک تن از فعال حق طفل به رادیو آزادی گفت:
" علت های اقتصادی باعث شد بحران مهاجرت شکل بگیرد، طفل های که در حد ۱۲،۱۴ و ۱۶ بودند در این سن اینها مجبور شدند از طرف خانوادهها و از طرف خود شان به اصطلاح قصد ترک وطن را بگیرند و بیایند ایران و از طریق ایران به سمت مرزهای ترکیه و همچنان اروپا".
"پیش از این هم در سال ۲۰۲۱ سازمان گم شده های اروپا گفته بود حد اقل ۱۸ هزار طفل بی سرپرست مهاجر در بین سال های ۲۰۱۸و ۲۰۲۰ در کشورهای اروپایی ناپدید شدند