مرکز خبرنگاران افغانستان اعلام کرده است که میترا مجیدی، فریدالله محمدی و نصیراحمد صالحی خبرنگاران طلوع نیوز در کابل و فراه، محمد طاهر احمدی، خبرنگار نشریۀ رخشانه و محمد امین کاوه، خبرنگار روزنامۀ هشت صبح به گونۀ مشترک "جایزۀ خبرنگاران سال افغانستان" را بدست آورند.
مراسم اهدای این جایزه جمعهشب به گونۀ آنلاین و حضوری در بروکسل، پایتخت بلجیم و با حضور مسئولان برخی نهادهای رسانهای و خبرنگاران برگزار شد.
در این مراسم در بارۀ وضعیت رسانهها و خبرنگاران در داخل و خارج از افغانستان بحث شد.
سمیه ولیزاده، مسئول کمیتۀ ارتباطات مرکز خبرنگاران افغانستان در بارۀ این برنامۀ رقابتی به رادیو آزادی گفت:
"بیش از ۶۰ نمونۀ کاری از خبرنگاران از داخل و خارج از افغانستان کاندید شده بود و پس از بررسی هیئت داوران، ۵ تن به عنوان خبرنگاران سال انتخاب شدند که خوشبختانه یکی از این خبرنگار بانو است."
در همین حال برخی از این خبرنگاران که عنوان "بهترین خبرنگار سال افغانستان" را بدست آوردند، به رادیو آزادی میگویند، هرچند کار خبرنگاری در افغانستان با دشواریهای همراه است، اما آنها تلاش دارند تا برای مردم اطلاعرسانی کنند.
محمد طاهراحمدی، یکی از این خبرنگاران که در حال حاضر در شهر اسلام آباد پاکستان بسر میبرد، به رادیو آزادی گفت:
" بعد از سقوط مشکلات چند برابر است و کار خبرنگاری دگرگون شده است. از یک سو مردم هراس دارند و نمیخواهند با رسانههای بی طرف صحبت کنند و از یک طرف حکومت طالبان اطلاعات را به اختیار خبرنگار قرار نمیدهد و یا هم اطلاعات را دستکاری میکنند."
نصیراحمد صالحی، یکی دیگر از برندگان جایزۀ بهترین خبرنگار سال مرکز خبرنگاران افغانستان به رادیو آزادی میگوید، او انگیزه و حس مسئولیت بیشتری برای کار خبرنگاری در افغانستان دارد:
"من فکر میکنم که چنین برنامههایی در اوضاع کنونی افغانستان برای خبرنگاران یک انگیزه است و خبرنگاران را تشویق میکند که به کار خود ادامه بدهند."
امین کاوه، یکی دیگر از این پنج خبرنگار برندۀ جایزۀ مرکز خبرنگاران افغانستان به رادیو آزادی میگوید:
"در وضعیتی که افغانستان آهسته آهسته به دلیل فشارها و تهدیدات گسترده و محدودیتهای بیپایان طالبان به یک کشور بیصدا و بیتصویر تبدیل میشود، این جایزه من و تیم ما را تشویق میکند که نگذاریم که این به حقیقت بپیوندد و یا از سرعت رشد آن بکاهد."
مرکز خبرنگاران افغانستان از سال ۱۳۹۲ به این سو جایزۀ خبرنگار سال را به مناسبت ۲۷ حوت، روز ملی خبرنگار در افغانستان، به خبرنگاران برگزیدۀ این برنامۀ رقابتی اهدا میکند.
این جایزه درحالی به خبرنگاران اهدا میشود که بر اساس گزارش نهادهای بینالمللی و داخلی پس از روی کار آمدن حکومت طالبان، وضعیت رسانهها و آزادی بیان بدتر شده است.
حکومت طالبان همواره مدعی شده که متعهد به آزادی بیان در چوکات شریعت اسلام است، اما چندی پیش مرکز خبرنگاران افغانستان در گزارشی گفت که در سال ۱۴۰۲ خورشیدی، ۱۳۹ مورد نقض حقوق رسانهها و خبرنگاران را در این کشور ثبت کرده که شامل ۸۰ مورد تهدید و ۵۹ مورد بازداشت خبرنگاران است.