حکومت طالبان دست آوردهای شش ماه اخیر سال ۱۴۰۲ در بخش مبارزه با مواد مخدر را با رسانه ها در میان گذاشت و ادعا میکند که نظامیان شان توانسته اند در این مدت در تمامی بخشها با مواد مخدر موفقانه مبارزه کنند.
در گزارش وزارت داخله حکومت طالبان آمده که در شش ماه گذشته پنج هزار و (۱۶۳) تن به اتهام کاروبار دستگیر شده اند، اما ستره محکمه حکومت طالبان تا حال در رابطه به دوسیه های این افراد به رسانه ها جزیات نداده است.
عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت داخله حکومت طالبان میگوید که در این مدت بیش از یک هزار تُن مواد مخدر ضبط شده، اما در رابطه به نوعیت این مواد جزیات نمیدهد:
" پولیس در کل کشور پانزده هزار و (۵۴۹) عملیات را اجرا کرده است که در نتیجه آن یک هزار و (۱۷۸) تُن مواد مخدر مختلف النوع ضبط شده است. ۳۷۷ کارخانه تولید مواد مخدر از بین برده شده و سه هزار و (۴۵۶) هیکتار زمین از وجود بته های کوکنار پاکسازی شده است."
مقامهای حکومت طالبان بدون استثنا در هر نشستی با دیپلوماتهای خارجی در کابل و بیرون از افغانستان، منع کشت کوکنار را به عنوان بزرگترین دست آورد خود یاد میکنند.
کشورهای منطقه و اتحادیه اروپا اما در گزارشهای تازه شان شکایت کرده اند که با وجود ادعای کاهش کشت کوکنار، قاچاق مواد مخدر از افغانستان کاهش نیافته است.
در این میان، تحلیلگران بخش مبارزه با مواد مخدر ادعا طالبان در رابطه به ضبط هزاران تُن مواد مخدر، بدون ارایه جزیات در رابطه به نوعیت آن را پرسش بر انگیز میدانند.
سید نجیبالله احمدی، رئیس سابق سروی و تحلیل مبارزه با مواد مخدر وزارت امور داخله در این رابطه به رادیو آزادی گفت:
" ادعای ضبط یک هزار و هفت صد متریک تُن مواد مخدر در شش ماه اخیر توسط گروه طالبان بستگی به نوعیت آن دارد که چی مقدار آن هیرویین، تریاک، مورفین و شیشه است و چی مقدار آن گرده چرس، کشمش تخمر شده بته ها ومان و مشروبات الکولی است. در عین حال قابل تذکر است که تجارت مواد مخدر با گذشت هر روز در افغانستان در حال گسترش است."
پیش از این ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان در پاسخ به انتقادها در رابطه به ادامه قاچاق مواد مخدر از افغانستان گفته که این مواد تازه تولید نشده و از ذخایر سالهای گذشته قاچاق میشود.
در گزارش وزارت داخله حکومت طالبان اما گفته نشده که چی تعداد از این ذخایر را در این مدت کشف و به چی مقدار مواد از آن بدست آمده است.
گزارش: مرسلین ارسلا