لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۳۶

یک گزارش تازه: تولید شیشه در افغانستان سبب چالش در جنوب آسیا و مشکل صحی در اروپا شده است


تصویر آرشیف: مواد مخدر شیشه که در افغانستان تولید شده است
تصویر آرشیف: مواد مخدر شیشه که در افغانستان تولید شده است

بورد بین ا لمللی کنترول مواد مخدر گزارش ارزیابی خود از وضعیت مواد مخدر در سال گذشته میلادی را نشر کرد که بر بنیاد آن، عرضه تیزابها به منظور تولید مواد مخدر و فروش مواد مخدر با استفاده از انترنت در جهان رونق بیشتر یافته است.

ارزیابی این بورد نشان میدهد که گروههای جرمی توانسته اند میزان عرضه مواد مخدر کیمیاوی را با استفاده از شبکه های اجتماعی افزایش دهند و دسترسی آسان از این طریق به مواد مخدر سبب استفاده بیش از حد و یا (overdose) شده است.

جلال توفیق، رییس بورد بین المللی کنترول مواد مخدر هنگام ارائه این گزارش گفت که هنوز نیز افغانستان در تولید مواد مخدر کیمیاوی و عرضه آن به جهان جایگاه بلندی دارد:

" کشورهای جنوب آسیا با چالش قاچاق مواد مخدر کیمیاوی، به ویژه شیشه تولید شده در افغانستان روبرو اند و این مواد به کشورهای اروپایی قاچاق میشود. کشت کوکنار و تولید هیرویین در افغانستان به قدر قابل ملاحظه کاهش یافته است. بورد بین المللی کنترول مواد مخدر پیشنهاد میکند که بدیل کوکنار باید در اختیار دهقانانی در افغانستان قرار داده شود که با منع کشت کوکنار منبع دیگری برای عاید ندارند."

یکی از کشتزار های کوکنار در جنوب افغانستان
یکی از کشتزار های کوکنار در جنوب افغانستان

رییس بورد بین المللی کنترول مواد مخدر در حال از کاهش هم زمانِ کشت کوکنار و تولید هیرویین در افغانستان خبر میدهد که به تازه گی مقامهای ایرانی و روسی ادعا کرده اند که با وجود ادعای طالبان در رابطه به کاهش کشت کوکنار، قاچاق تریاک و هیرویین از افغانستان به سمت آنان کاهش نیافته است.

در گزارش اخیر مرکز نظارت از مواد مخدر و اعتیادِ اتحادیه اروپا که ماه گذشته نشر شد نیز آمده بود که قاچاق تریاک از افغانستان زمینه تولید هیرویین در ایران و پاکستان و عرضه آن به بازارهای اروپایی را فراهم کرده است.

اما حمدالله فطرت، معاون سخنگوی حکومت طالبان میگوید که آنان بر علاوه کاهش کشت کوکنار، جلو قاچاق مواد مخدر را نیز گرفته اند:

" در حال حاضر میزان تولید و قاچاق مواد مخدر تقریباً به صفر رسیده است. زمینه بهتری برای ترویج کشتهای بدیل کوکنار به وجود آمده و سازمانهای بین المللی میتوانند در این بخش با افغانها بهتر کمک کنند."

خواست بورد بین المللی کنترول مواد مخدر و حکومت طالبان از جامعه جهانی برای کمک با دهقانان در حال است که به تازه گی حکومت طالبان از سفر پینو آلارچی، رییس سابق اجرایی اداره مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل متحد به کابل خبر داده است.

حکومت طالبان گفته که آقای آلارچی از تصمیم سازمان ملل متحد برای برگزاری یک کنفرانس در افغانستان به منظور جلب کمکهای بدیل کوکنار به آنان گفته است.

گزارش: مرسلین ارسلا

XS
SM
MD
LG