لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۳ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۲۱

«کمپاین ملی آموزش دختران» از سازمان همکاری اسلامی خواسته با طالبان در مورد آموزش دختران گفتگو کند


یکی از مکاتب دختران در غرب افغانستان که در نتیجه وضع محدودیت های طالبان مسدود شده است
یکی از مکاتب دختران در غرب افغانستان که در نتیجه وضع محدودیت های طالبان مسدود شده است

۹۰۰ روز از بسته شدن دروازه‌های مکاتب به روی دختران در افغانستان گذشت، تلاش‌های سازمان‌های حمایت از آموزش دختران تا کنون بی‌نتیجه مانده و طالبان به این ممنوعیت ادامه داده‌اند.

به تازه‌گی کمپاین ملی آموزش دختران از سازمان همکاری اسلامی خواسته است که یک نشست کشورهای عضو این سازمان را برگزار کند تا به‌گفته این کمپاین سازمان و کشورهای عضو آن به جهانیان نشان بدهند که اسلام نه‌تنها این‌که مخالف آموزش نیست، بلکه آنرا بخاطر پیشرفت امت اسلامی یک شرط می‌داند.

کمپاین ملی آموزش دختران این خواست را در نامۀ که یک نسخهٔ آن را به رادیو آزادی فرستاده، به مناسبت ۹۰۰ روز مسدودیت دروازه‌های مکاتب به روی دختران بالاتر از صنف ششم از سوی حکومت طالبان به سازمان همکاری اسلامی مطرح کرده‌است.

در این نامه گفته شده که این نشست باید یک هیئت را بگمارد، تا در این مورد بازگشایی مکاتب به روی دختران با طالبان گفتگو کند.

اعضای کمپاین ملی آموزش دختران، در این نامه تأکید کرده که این نشست باید به جهان روشن سازد که حکومت طالبان به‌خاطر چنین وضعیت نمی‌تواند از یک اسلام واقعی نماینده‌گی کند.

بیرق های کشور های عضو سازمان همکاری اسلامی
بیرق های کشور های عضو سازمان همکاری اسلامی

دراین نامه اعضای کمپاین ملی آموزش برای دختران افزوده اند که نصاب اسلامی از گذشته در افغانستان وجود داشت، اما طالبان در پی کدام نصاب اسلامی هستند؟ که با گذشت ۹۰۰ روز تا هنوز نتوانستند، به کدام توافق دست یابند.

زرکه ملیار مسئول بخش رسانه‌های این کمپاین در مورد به رادیو آزادی گفت:

"در این نامه روی این بحث شده که نصاب تعلیمی افغانستان از نظر علمای برجسته گذشته است، استدلال این است که اگر این کدام نصاب غیر شرعی بود پس چرا به پسران تدریس می‌شود، پس این‌جا کدام دلیلی خاص وجود ندارد، ما هم نمی‌دانیم که امارت اسلامی چرا این‌گونه می‌کند و چرا تا هنوز به آن ادامه داده‌است، با آن‌که می‌گویند که آن‌ها مخالف آموزش دختران نیستند، منتظر امر ثانی هستند، اما این امر ثانی چه زمانی فرا می‌رسد، ۹۰۰ روز دختران برباد شد."

هاجره استاد یکی از مکاتب در شهر کابل از جامعه جهانی می‌خواهد که بر طالبان فشار وارد کند که برای دختران اجازه آموزش را بدهند:

"بدبختانه از بسته شدن مکاتب دخترانه ۹۰۰ روز سپری شد، اما تا هنوز در سیاست طالبان در این بخش تغییر نیامده است. من آموزگار به عنوان یک زن و مادر که دختران‌اش از آموزش محروم مانده و امروز با بسیار ناامیدی در کنج خانه از مشکلات روانی رنج می‌برند، از تمام سازمان‌های بین‌المللی، نهادها و سازمان همکاری اسلامی می‌خواهم که بر طالبان فشار وارد کنند که دروازه‌های مکاتب را بروی دختران باز کنند."

تعدادی از زنان معترض افغانستان که با برگزاری گردهمایی های خواهان رفع تعزیرات وضع شده در افغانستان هستند
تعدادی از زنان معترض افغانستان که با برگزاری گردهمایی های خواهان رفع تعزیرات وضع شده در افغانستان هستند

این‌که دروازه‌های مکاتب درسال تعلیمی ۱۴۰۳ هـ ش به روی دختران باز می‌شود یا نه، ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان در این مورد به پرسش‌های رادیو آزادی پاسخ نداد.

این بار نخست نیست که یک نهاد حمایت از آموزش دختران در مورد حق آموزش آنان صدا بلند می‌کند، پیش از این نیز سازمان‌های مختلف دیگر در این مورد صدا بلند کرده‌اند، اما طالبان در تصمیم‌شان کدام تغییر نیاورده‌اند.

آنان در دسمبر سال ۲۰۲۲ میلادی دختران را از رفتن به پوهنتون‌ها نیز منع کردند.

XS
SM
MD
LG