لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱۵ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۴۸

سفارت امریکا: کورس‌های آموزشی آنلاین برای افغان‌ها راه اندازی شده است


بیرق ملی ایالات متحده آمریکا
بیرق ملی ایالات متحده آمریکا

سفارت امریکا برای افغانستان روز گذشته پنجم مارچ در صفحۀ ایکس (توییتر سابق) خود نوشته است که از طریق برنامۀ حمایتی دسترسی افغانان به تحصیلات عالی، کورس‌های آموزشی آنلاین را در بخش‌های تجارت، تکنالوجی معلوماتی، حقوق و علوم صحی آغاز کرده است.

به اساس اعلامیۀ سفارت امریکا، از طریق این برنامه به افراد مستعد مقیم افغانستان آموزش رایگان آنلاین داده می‌شود تا مهارت‌های بیشتر را بی‌آموزند و روابط خود را ایجاد کنند.

این در حالی است که انتونی بلینکن، وزیر خارجۀ امریکا هفته گذشته در نشست "ائتلاف جهانی برای ثبات اقتصادی زنان افغان" خبر داد که حکومت امریکا به همکاری ده‌ها شرکت زمینۀ آموزش را برای زنان افغان فراهم می‌کند.

از سوی دیگر امروز ۹۰۰ روز از ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم از سوی حکومت طالبان می‌گذرد.

حسنی: اینقدر وقت ما که ضایع شده این را هیچ‌کس نمی‌تواند به ما دوباره برگرداند.

شماری از دخترانی که از آموزش محروم شدند می‌گویند، حد ود ۳ سال وقت‌ شان ضایع شده، آنچه که به گفتۀ آنان هیچ گاهی جبران شده نمی‌تواند.

حسنا که بعد از حاکمیت طالبان در افغانستان از آموزش صنف ۱۲ محروم شده، به رادیو آزادی گفت:
"امروز ۹۰۰ روز می‌شود که ما نتوانستیم به مکتب برویم، به سال جدید تعلیمی هم چند روز محدود باقی مانده است، از امارت اسلامی (طالبان) خواهش می‌کنم که به خواهران خود اجازه دهند که درس بخوانند، اینقدر وقت ما که ضایع شده این را هیچ‌کس نمی‌تواند به ما دوباره برگرداند."

مبشره که باشندۀ کابل و یک تن از دختران محروم از آموزش است، می‌گوید:
"شما می‌بینید که از بسته شدن مکاتب ۹۰۰ روز می‌گذرد و حکومت طالبان تا کنون در مورد بازکردن مکاتب هیچ اقدام نکرده است، امروزه همه دختران در حالت ناامیدی قرار دارند، حالت افسردگی قرار دارند، چون درهای تعلیم و تحصیل به روی دختران بسته است."

این دانش‌آموزان از جامعۀ جهانی می‌خواهند بر حکومت طالبان فشار بی‌آورد تا دروازۀ مکاتب را به روی دختران باز کنند.

اینکه چه وقت دروازۀ مکاتب بالاتر از صنف ششم و پوهنتون‌ها به روی دختران باز می‌شود این را از ضیا هاشمی، سخنگوی وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان و منصور احمد حمزه، سخنگوی وزارت معارف حکومت طالبان پرسیدیم، اما تا زمان نشر این گزارش پاسخی دریافت نکردیم.

پیش از این مسئولان حکومت طالبان بارها گفته بودند، پس از نهایی شدن طرح‌شان و دستور رهبرشان، به دختران اجازۀ آموزش داده خواهد شد، آنچه که پس از ۹۰۰ روز فراهم نشده است.

ممنوعیت‌های آموزش و تحصیل دختران واکنش‌های گستردۀ داخلی و بین المللی را به همراه داشته است و سازمان‌های بین المللی بارها از حکومت طالبان خواستند که حق آموزش را از دختران نگیرند، اما حکومت طالبان با وجود این خواست‌ها و انتقادها در این روش خود تغییری نه‌آورده است.

در حالی‌که به سال تعلیمی ۱۴۰۳ روزهای انگشت شماری باقی مانده، دختران محروم از آموزش می‌گویند، نگران اند که با صدا درآمدن زنگ سال تعلیمی جدید هم برای سومین سال دروازه مکاتب به رویشان بسته باقی بماند.

XS
SM
MD
LG