در آستانه نشست دوحه شماری از نظامیان پیشین افغان که بیرون از افغانستان به سر میبرند در نامهای سرگشادۀ از سازمان ملل متحد خواسته اند که در این نشست موضع جدی و مسئولانه در قبال افغانستان اتخاذ کند.
«نظامیان ملی و مسلکی افغانستان» در این نامه از جریانهای مخالف حکومت طالبان نیز خواسته اند که با صدای واحد برای دفاع از حقوق همه افغانها به خصوص زنان و نظامیان پیشین، به نشست دوحه بروند.
آنان همچنان میافزایند که کشورهای منطقه و جهان بخاطر جلوگیری از رشد روزافزون تروریزم جهانی تصمیم جدی بگیرند.
«نظامیان ملی و مسلکی افغانستان» در این نامه گفته اند، افغانستان چندین دهه است درگیر جنگهای تحمیلی بوده و بهگفته آنان به دلیل عدم تعهد سیاسی و سیاستهای نامشخص این کشور به صلح و امنیت دایمی دست نیافته است.
آنان نظامیان پیشین را قربانیان سیاستهای نادرست و عدم تعهد سیاستمداران افغانستان بیان میکنند.
اجمل عمر شینواری سخنگوی پیشین نیروهای مسلح افغانستان و از اعضای نهاد "نظامیان ملی و مسلکی افغانستان" که این نامهای سرگشاده را در حساب ایکس خود نشر کرده به رادیو آزادی میگوید:
"مصونیت فعلی تمام نظامیان که در تفاهمنامه دوحه هم تذکر یافته مسئولیت جهان و سازمان ملل متحد است که در این مورد اگر طالبان نمیتوانند که مصونیت اینها را تضمین کنند در داخل کشور باید راه بیرون رفت دومی را جامعه بینالمللی سراغ ببینند چون جنگ مبارزه با تروریزم، تنها جنگ افغانان نبوده، جنگ تمام جهان در قبال تروریزم بوده است."
شینواری میافزاید در صورت عدم توجه سازمان ملل متحد و جامعه جهانی به پیشگیری از رشد تروریزم، در آینده این پدیده نهتنها دامنگیر کشورهای منطقه، بلکه جهان نیز خواهد شد.
یک تن دیگر از نظامیان پیشین افغانستان که بخاطر حساسیت موضوع نخواست از او در این گزارش نام گرفته شود به رادیو آزادی گفت:
"خواست ما از ملل متحد این است که در این نشست پیشرو که در دوحه برگزار میشود آجندایشان که معلوم نیست، در این نشست در باره نظامیان باید گپ زده شود، کشورهای تصمیم گیرنده کشور ما را که دو دسته به تروریزم بینالمللی تسلیم کردند یک تعداد نظامیان که هستند نصفشان ترور شدند و نصفشان فراری شدند در کشورهای همسایه زندهگی میکنند."
این درحالیست که قرار است تا دو روز دیگر به تاریخ ۱۸ و ۱۹ فبروری سازمان ملل متحد نشستی را در دوحه در مورد افغانستان برگزار کند.
در این نشست نمایندهگان ویژه کشورهای عضو سازمان ملل متحد و برخی از سیاسیون و طرفهای مخالف حکومت طالبان شرکت میکنند.
حکومت طالبان هم به نشست دوحه دعوت شده، اما تا هنوز که دو روز دیگر به برگزاری این نشست باقی مانده است جزئیاتی از اشتراک نمایندهگانش در این نشست را علنی نکرده است.