لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۸ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۲۹

خواست احزاب سیاسی از سازمان ملل: زمینه مشارکت فعال ما را در نشست دوحه فراهم کنید


تصویر آرشیف: بیرق سازمان ملل
تصویر آرشیف: بیرق سازمان ملل

شماری از احزاب، جبهه‌های مخالف طالبان و شوراها که تعداد شان به ۱۷ جریان می‌رسد در اعلامیه‌ای مشترکی از سازمان ملل متحد خواسته اند تا در نشست دوحه برای‌شان مشارکت فعال داده شود.

نشست دوحه به تاریخ ۱۸ و ۱۹ فبروری به میزبانی و رهبری سازمان ملل متحد برگزار می‌شود.

در اعلامیهٔ مشترک این جریان‌های سیاسی که روز پنج‌شنبه منتشر شده آمده است، آن‌ها از سرمنشی ملل متحد می‌خواهند تا با سهم دادن همه جوانب دخیل سیاسی افغانستان در نشست دوحه، از طریق یک روند همه جانبهٔ ملی زمینهٔ تغییر وضعیت کنونی، پایان دادن بحران در افغانستان و ایجاد یک حکومت قانونی را فراهم کند.

در این اعلامیه، توجه به خواست افغان‌ها، اشتراک جریان‌های سیاسی و جوانب دخیل و اجتناب از هر نوع روابط سیاسی و دیپلماتیک با طالبان شروط موفقیت نشت دوحه عنوان شده‌اند.

انتظار می رود نشست دوحه به روز های ۱۸ و ۱۹ ماه جاری برگزار شود
انتظار می رود نشست دوحه به روز های ۱۸ و ۱۹ ماه جاری برگزار شود

در اعلامیه‌ای برخی از این احزاب، جبهه‌های مخالف طالبان و شوراهای افغانستان که طالبان فعالیت‌های شان در افغانستان را لغو کرده، سقوط جمهوری مخلوع افغانستان توطئه داخلی و بین‌المللی خوانده شده و گفته اند که آماده همکاری با نماینده ویژه سازمان ملل برای تغییر وضعیت از طریق اجرای یک روند همه‌شمول ملی هستند.

حکومت طالبان تا اکنون در مورد این اعلامیه‌ای جریان‌های سیاسی واکنش نشان نداده‌است.

اما در اعلامیه‌ای جریان‌های سیاسی، حکومت کنونی طالبان به نقض حقوق بشری به ویژه نقض حقوق زنان و دختران افغان، آپارتاید جنسیتی، کشتار نیروهای امنیتی و دفاعی جمهوری مخلوع، شکنجه و اختطاف، فرهنگ‌ستیزی و بی‌جا کردن اجباری مردم متهم اند و همچنان گفته اند که طالبان حاکمیت سیاسی افغانستان را غصب کرده‌است.

اما حکومت طالبان پیش از این همه این ادعاها را بی‌اسا خوانده‌است.

در همین حال برخی از افغان‌ها می‌گویند، در نشست دوحه باید به خواست‌های آن‌ها توجه صورت گیرد و برای بیرون کشیدن افغانستان از بحران کنونی، یک راه درست جست‌وجو شود.

طالبان با تسلط به قدرت در افغانستان محدودیت های فراوان بر کار و فعالیت زنان و دختران در افغانستان وضع کرده اند
طالبان با تسلط به قدرت در افغانستان محدودیت های فراوان بر کار و فعالیت زنان و دختران در افغانستان وضع کرده اند

رحیم‌الله باشندهٔ کابل به رادیو آزادی گفت: "در نخست باید همه افغان‌ها در این نشست خود را ببینند، به همه خواست‌های مشروع افغان‌ها پاسخ داده شود و بر اساس خواست افغان‌ها راه برای نظامی باز شود که برای همه قابل قبول باشد."

مزدلفه کاکر، فعال حقوق زنان می‌گوید: "امیدها و خواسته‌های دختران و زنان افغان از این نشست این است که بیش از هر کس دیگری در دستور کار دختران و زنان افغان باشند، همانطور که معلوم است در حال حاضر زنان افغانستان در بحرانی‌ترین وضعیت قرار دارند و با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند."

این اعلامیه به گونهٔ مشترک از سوی جبهه‌های موسوم به آزادی و مقاومت ملی افغانستان، جنبش زنان معترض افغانستان، حزب وحدت، شورای مقاومت ملی، حزب اسلامی، جمعیت اسلامی، جنبش اسلامی، احزاب عدالت و آزادی و همدلی مردم افغانستان، شوراهای لوی مشرقی، لوی کندهار و شمالی بزرگ منتشر شده است.

XS
SM
MD
LG