لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۵۳

برخی مقام‌های حکومت طالبان: هیچ فشار بیرونی و سیاسی را نمی‌پذیریم


محمد یعقوب مجاهد، سرپرست وزارت دفاع حکومت طالبان
محمد یعقوب مجاهد، سرپرست وزارت دفاع حکومت طالبان

برخی مقام های حکومت طالبان به روز چهارشنبه در نشستی زیر نام "استحکام نظام اسلامی و وحدت ملی" که از سوی وزارت سرحدات، اقوام و قبایل‌شان در خیمۀ لویه جرگه در کابل برگزار شده بود، تأکید کردند که هیچ گونه فشار بیرونی و سیاسی را نمی‌پذیرند.

محمد یعقوب مجاهد، سرپرست وزارت دفاع حکومت طالبان در این نشست بدون نام بردن از جهت خاصی گفت که باید آزادی، استقلال، منافع ملی و اسلامی را بشناسند و درک کنند:
"هرکسی که تلاش می‌کند به هر عنوانی امنیت افغانستان را خراب کند و یا اقتصاد افغانستان را خراب کند، از لحاظ سیاسی و خارجی فشار وارد کند، آنها باید درک کنند که این نتیجه نمی‌دهد."

آقای مجاهد مشخص نکرد چه کسی بر حکومت طالبان فشار وارد می‌کند.

مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی رئیس الوزرای حکومت طالبان
مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی رئیس الوزرای حکومت طالبان

مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی رئیس الوزرای حکومت طالبان هم در این نشست تاکید کرد که نظام‌شان بر اساس قربانی افراد شان به میان آمده و به هیچ کسی اجازه نمی‌دهند که خلاف "شریعت" و حکومت‌شان بی‌ایستد:
"مانند بیست سالی که قدرت را بر علیۀ مخالفان نظام اسلامی استفاده کردیم. اکنون نیروی مان را بر خلاف کسانی استفاده می‌کنیم که دشمن دین و نظام اسلامی ما هستند."

او مدعی شد که حکومت‌ طالبان با ۳۸ کشور دنیا روابط تجاری و تعامل دارد و این به معنای به رسمیت شناسی برای شان است و همچنان در نشست دوحه کوشش دنیا این است که با افغانستان تعامل صورت گیرد.

این در حالی است تاکنون هیچ یک از طرف‌های شرکت کننده در نشست دوحه در بارۀ این موضوع چیزی نگفته اند.

اما پیش از این سازمان‌های بین‌المللی و جامعۀ جهانی یکی از شرایط تعامل با طالبان را احترام به حقوق بشری افغانان به ویژه حقوق زنان و دختران عنوان کرده اند.

نجیبه سنجر: اصلاً خوشبین نیستم که نشست دوحه بتواند بر تغییر رویکرد طالبان تاثیر بگذارد

در همین حال برخی فعالان حقوق بشر و حقوق زن با نگرانی از وضعیت حقوق بشری به ویژه حقوق زنان و دختران در افغانستان می‌گویند که با توجه به عملکردهای حکومت طالبان در نزدیک به دو و نیم سال گذشته، آنان تغییری در سیاست‌های شان به ویژه در برابر زنان نخواهند آورد.

نجیبه سنجر، یکی از آنان به رادیو آزادی گفت:
"اصلاً خوشبین نیستم که نشست دوحه بتواند بر تغییر رویکرد طالبان تاثیر بگذارد، چون‌ مسائل داخل به آنها این اجازه را نمی‌دهد. چون در دو و نیم سال گذشته ما شاهد بودیم که‌ همه تلاش‌ها برای تغییر این وضعیت در افغانستان ناکام بود."

نسرین حمیدی فعال حقوق زن در صحبت با رادیو آزادی می گوید:
"طالب در طول ۳۰ ماه حاکمیت‌شان در افغانستان بارها نقض حقوق بشری را مرتکب شدند، تمام زنان افغانستان را از حقوق انسانی‌شان محروم ساخته اند و بناءً ما به جهان و سازمان ملل اجازه نمی‌دهیم با طالب تعامل کنند."

این در حالی است که نشست دوحه در پیوند به افغانستان به تاریخ ۱۸ و ۱۹ فبروری با اشتراک نمایندگان کشورها و سازمان‌های مختلف و نمایندگان زنان و جامعۀ مدنی افغانستان و به رهبری آنتونیو گوترش، سرمنشی ملل متحد برگزار خواهد شد.

از حکومت طالبان هم دعوت شده که در این نشست شرکت کند. وزارت خارجۀ حکومت طالبان اعلام کرده که امیر خان متقی، سرپرست این وزارت گفته است که حکومت طالبان در روشنی وضاحت‌ها در مورد اشتراک هیئت خود در نشست دوحه تصمیم خواهد گرفت.

XS
SM
MD
LG