حکومت طالبان بار دیگر مخالفت خود را با تعیین یک نماینده خاص ملل متحد برای افغانستان که قرار است در نشست دوحه مورد بحث قرار گیرد٬ ابراز کرد.
حکومت طالبان میگوید که در ملاقات روز دوشنبه میان امیر خان متقی سرپرست وزارت خارجه و فریدون سینیرلی اوغلو هماهنگ کنندۀ خاص ملل متحد برای افغانستان در بارۀ نشست دوحه گفتگوی "همه جانبه " صورت گرفت.
عبدالقهار بلخی سخنگوی وزارت خارجه حکومت طالبان روز دوشنبه در سلسله پیام های خود در شبکه اجتماعی ایکس، توییتر سابق نوشت که آقای متقی در این ملاقات برای پیروزی نشست دوحه ابراز امیدواری کرده اما گفته که با در نظرداشت وضعیت کنونی افغانستان و موجودیت یوناما در این کشور، کدام دلیل موجه به گفتۀ وی و ضرورت برای گماشتن یک نماینده خاص دیگر برای افغانستان دیده نمی شود.
فریدون سینیرلی اوغلو هماهنگ کننده خاص ملل متحد گفته است که در بارۀ اشتراک حکومت طالبان در نشست دوحه میان اشتراک کنندگان اجماع به میان آمده و ملل متحد امیدوار است که طالبان با یک هیئت بلند پایه در این نشست اشتراک کنند.
آقای بلخی در پیام خود در شبکه اجتماعی ایکس می افزاید که سرپرست وزارت خارجه در پاسخ گفته است که بعد از معلومات مفصل در بارۀ ساختار، اجندا و ترکیب نشست دوحه، حکومت طالبان در بارۀ اشتراک در آن تصمیم خواهد گرفت.
دو روز قبل از ملاقات آقای اوغلو با سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان، روزا اوتونبایوا نماینده خاص ملل متحد نیز با آقای متقی ملاقات کرده از طالبان دعوت کرد که در نشست دوحه اشتراک کنند.
شورای امنیت ملل متحد در قطعنامه شماره ۲۷۲۱ خود به تاریخ ۲۹ دسامبر در کنار مسائل دیگر سرمنشی ملل متحد را موظف ساخت که یک نماینده خاص برای افغانستان تعیین کند.
اما طالبان آنزمان نیز گماشتن چنین نماینده را غیرضروی دانسته رد کردند.
شبکه خبری طلوع نیوز به روز دوشنبه از قول ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان خبر داد که گفته است گماشتن نماینده خاص ملل متحد برای افغانستان مخالف قانون ملل متحد است.
برخی سیاسیون افغان به شمول حامد کرزی رئیس جمهور سابق از قطعنامه اخیر شورای امنیت استقبال کرده اند.
داکتر طارق فرهادی کارشناس مسائل سیاسی به این باور است که روزا اتونبایوا فعلاً در کابل بیشتر مصروف مدیریت عملیات ملل متحد است و نماینده خاص جدید جهت زمینه سازی برای راه اندازی یک گفتمان سیاسی و برقراری ارتباط میان طالبان و کشورهای دیگر به سطح بالا تلاش خواهد کرد:
"به اساس قطعنامه شورای امنیت که درآنجا چین و روسیه هم رای ممتنع داده اند، یک نماینده خاص باید تعیین شود که یک گفتمان سیاسی را در افغانستان به راه بیندازد و راه های صلح آمیزی را پیدا کند که دیگر اقشار سیاسی افغانستان که {از قدرت} بیرون مانده اند، یا در افغانستان هستند بیرون مانده اند یا در خارج از افغانستان بیرون مانده اند به مذاکرات با طالبان داخل شوند تا یک حکومتی به وجود آید که برای همه قابل قبول باشد."
نشست دوحه قرار است بتاریخ ۱۸ و ۱۹ فبروری در پایتخت قطر به میزبانی ملل متحد برگزار شود.
در این نشست در مورد تعیین یک نماینده جدید و خاص ملل متحد برای افغانستان و مسائل دیگر مربوط به این کشور از جمله وضعیت حقوق زنان و حقوق بشر بحث و گفتگو خواهد شد.