کمتر از دو هفته دیگر به برگزاری نشست دوحه مانده و دیدبان حقوق بشر از عدم مشارکت گسترده زنان افغان در این نشست ابراز نگرانی کرده است.
هیدر بار معاون بخش زنان در این نهاد به رادیو آزادی گفت که بر اساس قطعنامه سازمان ملل متحد، باید زنان در هر پروسه برای صلح و مذاکره حضور گسترده داشته باشند.
او افزود که در مورد شش جای که برای زنان افغان در نشست دوحه در نظر گرفته شده، کسی اطلاع ندارد:
"فعالان زنان و مدافعان حقوق زنان پرسش های زیادی را مطرح می کنند که کی این شش تن را انتخاب میکند و اینکه آیا در میان این شش تن، زنانی هم شامل خواهند بود که در برابر طالبان ایستادگی کردند. بناءً این به معنای اشتراک کامل نخواهد بود."
دوحه پایتخت قطر در ۱۸ و ۱۹ فبروری میزبان نشستی در مورد افغانستان خواهد بود.
انتظار می رود روز نخست این نشست تنها میان نمایندگان کشور ها در امور افغانستان برگزار شود.
ملل متحد گفته که این نشست به منظور بحث در بارۀ چگونگی افزایش تعامل بین المللی به شیوۀ منسجم تر، هماهنگ تر و سازنده تر با افغانستان برگزار می شود.
نمایندگان کشورها و نهادهای مختلف برای اشتراک در نشست دوحه دعوت شده اند.
حکومت طالبان پیش از این تایید کرده بود که آنها نیز به نشست دوحه دعوت شده اند.
امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه طالبان همین هفته با روزا اوتونبایووا رئیس هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان دیدار کرد.
بر اساس اعلامیه حکومت طالبان، اوتونبایووا در مورد نشست دوحه به متقی معلومات داده و از طالبان خواسته است تا در این نشست اشتراک کنند.
انتظار می رود در این نشست در مورد گماشتن نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان نیز بحث شود.
اینسو طالبان می گویند که برای این نماینده نیازی نیست. ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان گفته که آنها با نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان همکاری نمی کنند.
فعالان زن می خواهند که در این نشست صدای آنها برای دادخواهی از حقوق شان شنیده شود.
بحث در مورد کار، آموزش و فعالیت های اجتماعی، از خواسته های اصلی زنان در نشست دوحه است.
شماری از فعالان زن به رادیو آزادی گفتند که بدون حضور زنان فعال و معترضان به محدودیت های طالبان، هر نتیجه از نشست دوحه برای شان قابل پذیرش نیست و آنها به دادخواهی ادامه خواهند داد.