قرار است کابل میزبان نشست منطقوی باشد که در آن روی موضوعات مختلف که جزییات آن منتشر نشده٬ صحبت می شود٬ اما افغان ها به ویژه زنان و دختران چی انتظارات و توقعاتی از این اجلاس دارند؟
برخی از فعالات حقوق زنان میگویند، در این نوع نشستهای مربوط به افغانستان باید طالبان به خاطر رویکردشان در برابر زنان و دختران پاسخگو قرار داده شوند.
پریسا مبارز، یک تن از این فعالان به رادیو آزادی گفت:
"در این نوع نشستها طالبان باید پاسخگو قرار داده شوند و باید آنها پاسخ بدهند، در این دوسال حضورشان بجز از ترور و کشتن افراد بیگناه دیگر چه کردهاند؟ در این دو سال زنان از جامعه و سیاست دور شدند و حتی از بیرون شدن از خانه محروم شدند."
مینه رفیق، فعال حقوق بشر در این مورد به رادیو آزادی گفت:
"وقتی آنها در مورد یک موضوع صحبت میکنند باید به این موضوع اولویت بدهند که به تروریزم جهانی نه بگویند، یعنی که به طالبان و تروریزم جهانی نه بگویند، زیرا این یگانه راه است که میتوانند در کنار افغانها و زنان ایستاد شوند."
در آستانه برگزاری این نشست٬ مولوی اسدالله (بلال کریمی)، سفیر حکومت طالبان در چین در دیدار با ماو مینگ، معاون بخش آسیایی وزارت خارجهٔ این کشور در مورد نشست آیندهٔ کشورهای عضو گروه تماس در کابل گفتگو کرده است.
سفارت افغانستان در کنترول طالبان در چین به تاریخ ۲۶ام جنوری در صفحهٔ ایکس خود نوشته است که بلال کریمی بر همکاری بیشتر میان کشورهای اشتراک کنندهٔ این نشست که قرار است به روز دوشنبۀ هفتۀ جاری در کابل برگزار شود، تاکید کرده است.
قرار است در نشست کشورهای عضو گروه تماس، نمایندگان پاکستان، روسیه، ایران و چین شرکت کنند.
سرگی لاوروف، وزیر خارجهٔ روسیه که کشورش یکی از مهمترین شرکت کنندگان این نشست منطقهای در کابل است، اخیراً گفته است که طالبان تعهداتشان را در بخش احترام به حقوق زنان و دختران و ایجاد حکومت همهشمول نقض کردهاند.
سید رسول موسوی، مدیر عمومی بخش آسیای جنوبی وزارت خارجهٔ ایران پیش از این در صفحهٔ ایکس خود نوشته بود، مهم است که نشست کابل قبل از نشست دوحه برگزار شود.
قرار است نشست دوحه به رهبری انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد و با حضور نمایندگان ویژهٔ کشورهای عضو این سازمان و سازمانهای منطقهای به تاریخهای ۱۷ام و ۱۸ام فبروری در قطر برگزار شود.
دیدارها میان حکومت طالبان و مقامهای کشورهای اشترک کننده در نشست کابل درحالی ادامه دارد که حکومت طالبان تا کنون از سوی هیچ کشور جهان به رسمیت شناخته نشده است، اما برخی کشورها به شمول ایران، پاکستان، چین و روسیه دیپلوماتان و سفیرهایشان را به کابل فرستادهاند و در کنار پذیرفتن دیپلوماتان طالبان، روابط تجاری و اقتصادی نیز با حکومت طالبان دارند.