سرگی لاوروف وزیر خارجه روسیه میگوید که حکومت طالبان از تعهدات خود در بخش احترام گذاشتن به حقوق زنان و دختران و ایجاد یک حکومت همهشمول سرپیچی کردهاست.
آقای لاوروف روز چهارشنبه پس از برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در یک نشست خبری در مقر این سازمان گفت که کشورش تا زمانی طالبان را به رسمیت نمیشناسد که تعهدات خود را بجا نکرده باشد.
سرگی لاوروف ادعا کرده که حکومت طالبان تنها "از طالبان" تشکیل شده است، ادعاییکه پیش از این حکومت طالبان آنرا رد کرده و گفته است که در حکومتشان همه اقوام سهم دارند.
سرگی لاوروف وزیر خارجه روسیه افزود: "ما با طالبان در تماس هستیم، بخاطریکه آنها قدرت اصلی را در این کشور به دست دارند، اما ما همانند تمام اعضای سازمان ملل متحد طالبان را به رسمیت نمیشناسیم، بخاطریکه آنها تعهداتشان در بخش احترام گذاشتن به حقوق زنان و دختران و ایجاد حکومت همهشمول را بجا نکردهاند."
وی همچنان بر گروههای مخالف طالبان صدا کرد که راهکار صلحآمیز را تقویت کنند.
اما اسحاق اتمر کارشناس امور سیاسی میگوید که هرچند جامعه جهانی میخواهد که مشکلات افغانستان از راه صلح و گفتوگو حل شود، اما طالبان برای گفتوگو با گروههای مخالف خود هیچگونه تمایلی نشان نمیدهند.
وی در مورد به رادیو آزادی گفت: "طالبان هم تا هنوز به این آماده نیستند که به میز گفتوگو بنشینند، بخاطریکه آنها تمام قدرت را به دست آورده اند، به این دل خوش نمیکنند که با مخالفان خود بنشینند و موضوع تقسیم قدرت به میان آید."
سمیع یوسفزی دیگر آگاهی سیاسی اما میگوید که هرچند حکومت طالبان تا حال از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده، اما شماری از کشورهای جهان با آنها روابط بسیار خوب و داد و ستد دارند.
او به رادیو آزادی میگوید: "هرچند آنها اینگونه اظهارات را مطرح میکنند که ما از حکومت طالبان حمایت نمیکنیم، یا آنها را به رسمیت نمیشناسیم، اما در عقب پرده این همه کشورها با طالبان روابط خوب و تجارت دارند، با همین حکومت رفتوآمد میکنند."
این در حالی است که قرار است هفته آینده یک نشست امنیتی در مسکو پایتخت روسیه برگزار شود.
ضمیر کابلوف نماینده ویژه روسیه برای افغانستان پیش از این گفته که رؤسای شورای امنیت روسیه، چین، ایران و پاکستان برای اشتراک در این نشست آمادگی میگیرند و آنها در مورد وضعیت امنیتی در افغانستان و منطقه گفتوگو خواهند کرد. گفته میشود که نماینده طالبان نیز در این نشست شرکت میکند.
این کشور همانند نشست فارمت مسکو در شماری دیگر از نشستها هم از طالبان میزبانی کرده و روابط خود را با حکومت طالبان نگهداشته است و سفارت افغانستان در مسکو را به آنها واگذار کردهاست.
برعلاوه روسیه شماری از کشورهای دیگر نیز دیپلماتهای شان را به کابل فرستاده اند و نمایندههای سیاسی طالبان را هم پذیرفته اند، اما حکومت طالبان تا هنوز از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است.