مسئولان برگزاری تحصن در شهر چمن می گویند که مقامات ملکی و نظامی پاکستان به خواسته های آنان توجهی نکرده اند.
غوث الله یکی از مسئولان این تحصن گفته بود که اگر حکومت پاکستان به خواسته های آنها عمل نکند، اعتصاب غذایی شان از بیست جنوری آغاز خواهد شد، اما به نظر می رسد که این اعتصاب غذایی تا هنوز رسماً آغاز نشده است.
محمدصادق اچکزی سخنگوی تحصن در چمن ناوقت روز شنبه به رادیو آزادی گفت که مذاکرات آنها با مقامات نظامی و ملکی پاکستان به نتیجهای نرسیده است:
"در حال حاضر ۱۰۰ روز تحصن پوره میشود، ۱۰۰ روز اعتراض میشود و تظاهرات بزرگ به راه می افتد، اما کسی به حرف های ما گوش نمیدهد. ما با رهبری نظامی، والی، مقامات ایالتی و مرکزی گفتگو کرده ایم. حتی کسی جواب هم نمی دهد."
محمد ولی یکی از شرکت کنندگان تظاهرات جاری در چمن میگوید که بسته شدن دروازۀ عبوری سرحدی چمن به دلیل اعتراض، به مردم و صاحبان مشاغل از دو طرف خط دیورند آسیب وارد کرده است:
"تا جایی که به ما معلوم شده، خسارات آن به کابل و اسلام آباد رسیده است. خدا کند این دروازه را باز کنند. دیگر طاقت نمانده، مردم چمن هم دیگر تحمل ندارند و صبر نمیتوانند. عدهای خودکشی کردند، حالا حتی دیگر مردم نمیتوانند، دست به گدایی هم بزنند".
زمانی که حکومت پاکستان داشتن پاسپورت و ویزا را برای سفر به افغانستان الزامی اعلام کرد، صدها تن از ۲۱ اکتبر به اینسو در منطقۀ عبور سرحدی چمن دست به تحصن زده و خواستار تردد بدون ویزا و پاسپورت شده اند.
قبلا پاکستانی ها با کارت شناسایی پاکستان و افغان ها با تذکره افغانستان میتوانستند از این دروازه سرحدی عبور کنند. تحصن کنندگان میگویند که وضع شرایط پاسپورت ویزا روی کار و بار هزاران تن تأثیر گذاشته است.
حکومت مرکزی پاکستان و حکومت ایالتی بلوچستان تا هنوز در مورد اعلام اعتصاب غذایی تظاهر کنندگان چیزی نگفته اند، اما پیش از این درخواست لغو تصمیم داشتن پاسپورت و ویزا را رد کرده بودند.
جان محمد اچکزی سرپرست وزارت اطلاعات بلوچستان دوشنبه گذشته در یک کنفرانس خبری در کویته گفت که شرط داشتن پاسپورت و ویزا برای سفر به افغانستان به سختی اجرا میشود و هیچکس اجازه ندارد بدون این اسناد سفر کند.
در حال حاضر حکومت پاکستان علاوه بر دروازه سرحدی چمن، در مسیرهای دیگر با افغانستان مانند بنادر تورخم، غلام خان و انگور اده نیز شرایط مشابه را وضع کرده است. پیش از این بر اساس یک توافق قدیمی، تردد بدون ویزا و پاسپورت صورت میگرفت.
بندر تورخم، به روز شنبه برای هشتمین روز مسدود بود و به دلیل آن، تجار و کسبه کاران به شدت متضرر شده اند.
گفته میشود که در واکنش به اقدام حکومت پاکستان، طالبان نیز در جانب افغانستان لاری های باربری پاکستانی را متوقف کرده اند.
در ادامه تنشها بین افغانستان و پاکستان، روز گذشته جنگجویان طالبان در ولسوالی سرکانو ولایت کنر با نیروهای سرحدی پاکستان درگیر شدند، اما از تلفات جانی گزارش داده نشده است.
یک مقام امنیتی طالبان در کنر شام گذشته به رادیو آزادی گفت که این درگیری روی اعمار یک پوستۀ جدید توسط نیروهای پاکستانی در امتداد خط دیورند، رخ داده است.