لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۷ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۴۵

اندپندنت: ایالت بلوچستان پاکستان با شدت بیشتری در برابر پناهجویان افغان عمل میکند


مهاجرین افغان که از پاکستان اخراج شده اند
مهاجرین افغان که از پاکستان اخراج شده اند

روزنامه اندپندنت

  • روزنامه اندپندنت دریک مقالهٔ خود نوشته است که یک ایالت پاکستان قصد دارد روزانه ده هزار مهاجر افغان را اخراج کند.

روزنامه از قول مقامات ایالت بلوچستان می نویسد که به پولیس دستور داده شده تا صد ها هزار مهاجر افغان را که به گفته آنها غیرقانونی در این کشور بسر می برند اخراج کنند.

این اقدام بنوشته روزنامه ضمن روند اخراج مهاجران افغان از سراسر پاکستان بعد از آن اتخاذ میشود که اخراج این مهاجران در روز های اخیر به گونه حاد کاهش یافته است.

اندپندنت از تحصن وسیع که از چندین هفته به این سو در نزدیکی عبورگاه چمن- سپین بولدک ادامه دارد نیز نوشته است .

روزنامه می نویسد که تحصن کنندگان بر مقررات جدید ویزه برای رفت و آمد به افغانستان که برای جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی وضع شده اعتراض دارند و ادامه این تحصن عبور و مرور موتر ها را درمنطقه نیز مختل کرده است.

بعد از اینکه پاکستان روند اخراج مهاجران فاقد اسناد از این کشور را آغاز کرد٬ دریک ماه گذشته بیش از چهارصد هزار افغان به کشور خود برگشته اند.

اندپندنت از قول مقامات می نویسد که برخی از مهاجران افغان از بیم اخراج به مناطق دور دست پاکستان رفته و پنهان شده اند.

اندپندنت از قول جان اچکزی وزیر اطلاعات حکومت ایالتی بلوچستان می نویسد که به پولیس دستور داده شد تا افغانانی را که درپاکستان به گفته وی غیرقانونی زندگی می کنند بازداشت کنند.

وی می افزاید که از مقامات خواسته شده تا روزانه ده هزار افغان را اخراج کنند. اندپندنت می نویسد که این اظهارات ازسوی آقای اچکزی بعد از آن ابراز شد که مقامات در عبورگاه های تورخم وچمن از کندی ناگهانی در روند بازداشت و اخراج افغانان خبر دادند.

روزنامه گاردین

  • درحالیکه روزنامه اندپندنت به اخراج مهاجران افغان از پاکستان پرداخته روزنامه گاردین دریک عنوان خود از قول وزیرمعارف سابق افغانستان می نویسد که امکان دارد طالبان را متقاعد ساخت که مکاتب دختران را بگشایند.

رنگینه حمیدی به روزنامه گفته که کشورهای جهان باید با طالبان تعامل کنند چون برخی از اعضای رژیم آنها از لغوفرمان منع آموزش دختران حمایت می کنند.

طالبان بعد از برگشت به قدرت در تابستان سال ۲۰۲۱ به دختران بالاتر از صنف ششم اجازۀ ادامه آموزش ندادند ودر های پوهنتون ها را نیز به روی زنان ودختران مسدود کرده اند.

گاردین در ادامه می نویسد که افغانستان زیر حاکمیت طالبان یگانه کشور جهان است که دختران بالاتر از سن یازده سال را ازآموزش منع کرده است.

روزنامه می افزاید که گروه طالبان یک پالیسی را نافذ کرده است که تبعیض جنسیتی خوانده می شود و زنان را از کار و رفتن به اماکن عامه منع کرده اند.

اشاره روزنامه به محدودیت های است که طالبان به گشت وگذار زنان وضع کرده اند از جمله اینکه زنان و دختران به پارک های عمومی و ورزشگاه ها رفته نمی توانند.

رنگینه حمیدی وزیرمعارف جمهوریت مخلوع به گاردین گفته که جامعه جهانی می تواند با استفاده از اختلاف نظر میان طالبان درمود تعلیم زنان ، بالای آنها برای بازکردن مکاتب فشار وارد کند.

خانم حمیدی می گوید که طالبان یک گروه نیست که همه اعضای آن همنظر باشند. اختلاف نظر میان آنها مانند هر گروه دیگر وجود دارد. وبه گفته وی این اختلافات بخصوص در مسئلۀ منع آموزش دختران آشکار است و یک تعداد زیاد طالبان از لغو این فرمان حمایت می کنند.

XS
SM
MD
LG