ستره محکمۀ پاکستان روز جمعهٔ آینده یعنی اول ماه دسامبر در مورد عریضهای نشست برگزار میکند که بر ضد روند اخراج مهاجران افغان از این کشور ثبت شده است.
روزنامهٔ پاکستانی دان نوشته است، ستره محکمه برای این نشست یک هیئت را نیز به رهبری سردار طارق عالی مسعود، قاضی ارشد ستره محکمه، یحیی آفریدی و عایشه ملک، دو قاضی دیگر این محکمه گماشته است.
این عریضه را حدود ده روز پیش شماری از رهبران سیاسی پاکستان و فعالان حقوق بشر از جمله افراسیاب ختک، محسن داور، فرصتالله بابر، ایمان زینب مزاری، سناتور مشتاق احمد، آمنه مسعود جنجوعه، محمد جبران ناصر، احمد شبر، عمران شفیق و شماری دیگر برضد تصمیم حکومت موقت پاکستان مبنی بر اخراج مهاجران افغان از آن کشور ثبت کردهاند.
در این عریضه تصمیم اخراج مهاجرین افغان مقیم پاکستان که از چندین دهه به این سو در این کشور بسر میبرند، خلاف قانون و غیرانسانی خوانده شده است.
هرچند ادارهٔ ستره محکمهٔ پاکستان در ابتدا این عریضه را به این بهانه که ارزش قانونی و اجتماعی ندارد رد کرده بود، اما یک هفته پیش محسن داور، رئیس جنبش دیپلماتیک ملی و عضو پارلمان پاکستان در شبکهٔ ایکس (توییتر سابق) خود نوشت که در دیدارش با یحیی افریدی، قاضی ستره محکمهٔ پاکستان خواستار توقف روند اخراج مهاجران افغان شد که خواستش پذیرفته شد و ستره محکمه تعهد کرده که در مورد این عریضه بحث خواهد کرد.
حکومت موقت پاکستان به تاریخ اول نوامبر به گفتهٔ آنها اخراج مهاجران فاقد اسناد افغان را آغاز کرد و تا اکنون به گفتهٔ سرپرست وزیر اطلاعات ایالت بلوچستان پاکستان، بیش از ۴۰۰ هزار افغان از پاکستان اخراج شدهاند.
سرپرست وزیر اطلاعات ایالت بلوچستان روز جمعه در صحبت با رسانهها گفته است که روند اخراج مهاجران افغان فاقد اسناد ادامه دارد.
این در حالی است که سرفراز بوگتی، وزیر داخلهٔ حکومت موقت پاکستان روز پنجشنبۀ گذشته در مصاحبه با بخش اردوی اندیپندنت گفت که تا یک ماه دیگر روند اخراج ۱.۷ میلیون مهاجر فاقد اسناد افغان تکمیل خواهد شد.
در همین حال برخی مهاجران بازگشتۀ افغان میگویند که نیروهای امنیتی پاکستان هنوز هم با افغانها بدرفتاری میکنند.
عبدالظاهر مهاجر بازگشت داده شده به ننگرهار به رادیو آزادی گفت:
"با افغانها بسیار رفتار بد میشد، آنها را مجبور به ترک خانههای شان کردند، کارتهایشان را پاره کردند و آنها را سوار موتر میکردند."
ادارههای مختلف سازمان ملل متحد هم پیش از این در بارۀ رویۀ نادرست پولیس پاکستان با مهاجران افغان ابراز نگرانی کرده است.
کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان تأیید میکند که مهاجرین افغان در پاکستان آزار و اذیت، دستگیر و شکنجه میشوند و به زور اخراج میشوند.