حسین براهیم طه، منشی عمومی سازمان همکاری اسلامی روز دوشنبه در نشستی که زیر نام"زنان در اسلام؛ جایگاه و توانمندی" در عربستان سعودی برگزار شده، گفته است که این سازمان به دفاع از حقوق زنان مسلمان متعهد است.
منشی عمومی سازمان همکاری اسلامی همچنان به عزم این سازمان به ادامه گفتگوهای سازنده برای توانمندسازی زنان افغان و تضمین حق دسترسی به آموزش در همه سطوح و مشارکت آنها در زندگی عمومی تأکید کرده است.
در همین حال امینه محمد، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد در این نشست گفته که محدودیتهای شدید طالبان و محرومیت از حقوق زنان باید به گونۀ فوری مورد رسیدگی قرار گیرد.
او افزوده که زنان افغان باید نقش کامل خود را در ساختن آیندۀ کشورشان ایفا کنند و افغانستان برای شکوفایی به زنان و دخترانش نیاز دارد.
بانو محمد خواستار پایان دادن به همه قوانین و اقدامات تبعیضآمیز شده که مانع دسترسی به آموزش دختران میشود.
در همین حال شماری از فعالان حقوق زنان میگویند، هر چند تا کنون چنین نشستهایی در رفع محدودیتها بر زنان بینتیجه بوده، اما امیدوار هستند که ادامۀ آن موثر واقع شود.
مینه رفیق، یکی از این فعالان به رادیو آزادی گفت:
"علمای دین؛ متخصصین یا به هر کسی که مسئول است میخواهم بگویم اگرواقعا میخواهند برای افغانستان کاری انجام دهند، باید طالبان را به رسمیت نشناسند، زیرا تنها زنان زیر ظلم و شکنجه نیست برای یک روز دو روز مکتب و کار فراهم کردن راه حل نیست."
حدود دو ماه قبل هیئت سازمان همکاری اسلامی به کابل رفت و در مورد کار و آموزش زنان و دختران از دیدگاه اسلام با برخی مقامهای طالبان دیدار و گفتگو کرد.
امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجۀ حکومت طالبان در پاسخ از این هیئت خواسته بود تا خواست حکومت آنان و مردم افغانستان را درک کنند.
این درحالیست که بر اساس ادعاها ژولیا پارسی، ندا پروانی و منیژه صدیقی، از جمله زنان معترض در بازداشت حکومت طالبان بسر میبرند، اما حکومت طالبان تا کنون بازداشت آنان را تأیید یا رد نکرده است.
گلچهره یفتلی، مسئول نهاد همیاری زنان افغانستان مقیم هالند و عضو جنبش خودجوش افغانستان درصحبت با رادیو آزادی خواهان رهایی هرچه زودتر این معترضان شد:
"امیدوار هستیم این عزیزان ما که بدون هیچ گناهی بیش از یک ماه است که اسیر هستند صرف بخاطر همنوعانشان و درب مکاتبی که بروی دختران بسته است، دادخواهی کرده اند."
حکومت طالبان همواره موضوع محدودیت بر زنان را مسأله داخلی افغانستان خوانده و گفته که حقوق همه زنان را در چهارچوب شریعت اسلام تأمین است.
طالبان درحالی ادعا میکنند که حقوق دختران و زنان افغان را تأمین کردهاند که برعلاوهٔ ممنوعیت بر کار و تحصیل زنان، آنها را از بیشتر حقوق اجتماعی، سیاسی و فرهنگیشان از جمله رفتن به پارکهای تفریحی، ورزشگاهها، سفر بدون محرم و رفتن به حمامهای عمومی زنانه محروم کردهاند.