جنبش خودجوش زنان معترض افغانستان با نگرانی از وضعیت حقوق بشر به خصوص زنان و دختران در افغانستان از سازمانهای حقوق بشری میخواهد که اقدام فوری و عملی کنند.
اعضای این جنبش ناوقت روز چهارشنبه با نشر قعطنامهی در پیوند به بازداشت ندا پروانی، ژولیا پارسی و منیژه صدیقی اعضای این جنبش میافزایند که این سازمانها نباید وضعیت حقوق بشر در افغانستان را فقط با اقدام به اظهار تأسف و یا نشر تویتی خلاصه کنند.
جنبش خودجوش زنان معترض افغانستان این سازمانها را به سکوت در مورد سرکوب زنان و دختران افغان توسط طالبان متهم کردهاست.
پریسا مبارز یک عضو این جنبش با فرستادن ویدیویی به رسانهها در این مورد گفت:
"بیش از یک ماه از زندانی شدن ندا پروانی و ژولیا پارسی عضو رهبری جنبش و ۱۸ روز از بازداشت و زندانی شدن بانو منیژه صدیقی توسط طالبان میگذرد، این بانوان تا هنوز هم در حصر و زندان طالبان به سر میبرند، این بانوان را بخاطر دفاع از حق تحصیل کار و آزادی دستگیر و زندانی نمودهاند، پس بیاید صدای این زنان باشیم."
هرچند طالبان تا کنون خبر بازداشت این سه عضو جنبش خودجوش زنان معترض افغانستان را تأیید و یا رد نکردهاند، اما این جنبش میافزاید که طالبان با اقداماتشان علیه زنان افغان عملاً ثابت کردند که به گفته آنها "هیچ حد بشری و حقوقی را مد نظر نمیگیرند".
از سوی دیگر ائتلاف جنبشهای زنان معترض افغانستان در پاکستان نیز برای رهایی هرچه زودتر این سه عضو جنبش خودجوش زنان معترض افغانستان صدا بلند کردهاند.
این ائتلاف میگوید که طالبان همه روزه مرتکب جنایت شده و قوانین بینالمللی را با زندانی کردن و کشتن مردم زیر پا میگذارند.
این ائتلاف نیز از جامعه جهانی انتقاد کرده که به اینگونه موارد توجه ندارد و مردم از حقوق اولیه خود محروم هستند و زنان در زندانهای طالبان صرفاً بخاطر خواستهای شان رنج میبرند.
یکی از اعضای این ائتلاف نیز بخشی از قطعنامهشان را به خوانش گرفته افزود:
"ما خواهان آزادی ژولیا پارسی، ندا پروانی و منیژه صدیقی و دیگر زندانیانیکه در زندانهای طالبان به خاطر مطالباتشان زندانی هستند هستیم، ما خواهان اعمال فشار از سوی ملل متحد به خصوص دولت امریکا و نهادهای حامی حقوق بشر و نیز نظارت کامل بر جنایت طالبان در وضعیت جاری هستیم."
بلال کریمی معاون سخنگوی حکومت طالبان در پیوند به خواست این جنبشها به پرسشهای رادیو آزادی پاسخ نداد، اما پیش ازین همواره گفته اند که حقوق تمام اتباع افغانستان به شمول زنان را به گفته آنها در چوکات شریعت تأمین کرده اند.
شماری زیادی از کشورهای جهان و به شمول ملل متحد برخی سازمانهای بینالمللی حقوق بشری عملکرد طالبان در برابر زنان افغان را نقض حقوق بشر خوانده محکوم کردهاند و از حکومت طالبان خواسته که حقوق زنان و دختران در افغانستان را تأمین کنند.
اخیراً دفتر معاونت سازمان ملل متحد (یوناما ) با نشر گزارشی در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان از ادامه بازداشت فعالان افغان نگرانی کرده و با یادآوری از بازداشت ندا پروانی، ژولیا پارسی و شماری دیگر از فعالان و مدافعان حقوق بشر افزوده که آنها به دلایل نامعلومی از سوی طالبان بازداشت میشوند.