لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۱۶ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۴۹

واکنش به اخراج مهاجرین افغان؛ بسیاری ها خواهان توقف جریان آب دریای کنر به پاکستان هستند


بخشی از دریای کنر که آب های آن به صورت مستقیم به قلمرو پاکستان جاری است
بخشی از دریای کنر که آب های آن به صورت مستقیم به قلمرو پاکستان جاری است

برخی از فعالان در شبکه‌های اجتماعی از جمله طالبان کمپاینی را برای مهار آب دریایی کنر که به پاکستان سرازیر می‌شود، آغاز کرده اند.

این کمپاین پس از آن آغاز شده که حکومت موقت پاکستان روند اخراج مهاجران افغان فاقد سند اقامت از این کشور را شروع کرده است.

این فعالان می‌گویند که در پاسخ به این تصمیم پاکستان، باید جلو سرازیر شدن آب دریای کنر به پاکستان گرفته شود.

یکی از شرکت کنندگان این کمپاین آنلاین به نام عطاالله خوگیانی به رادیو آزادی گفت، مردم خواهان کنترل آب هستند و حاضر به همکاری لازم نیز هستند:

"در این حالت مردم مشتاق هستند تا به هر طریق ممکن در مورد ساخت این بند اقدام کنند، خیلی‌ها گفته اند کمک مالی می‌کنند و عده‌ای هم قول داده اند که رایگان روی آن کار کنند، بنابر این یک اراده به کار است و دولت باید مسئولیت بگیرد و اقدام کند."

جریان ساختمان برخی دیوار های استنادی در امتداد دریای کنر که این روند نیز از دو سال به این طرف متوقف شده است.
جریان ساختمان برخی دیوار های استنادی در امتداد دریای کنر که این روند نیز از دو سال به این طرف متوقف شده است.

محمد مبین خان، سخنگوی پیشین فرماندهی امنیۀ حکومت طالبان در کابل و یکی از فعالان شبکه‌های اجتماعی که به جنرال مبین شهرت دارد، نیز می‌گوید که تنها راه افغان‌ها برای افزایش فشار بر پاکستان، آب دریای کنر است که باید جلو جریان به پاکستان آن گرفته شود.

او به رادیو آزادی گفت که حاضر است برای مهار آب دریای کنر هر گونه کمکی انجام بدهد:

"اگر به قیمت سرم هم تمام شود، بخاطر بند دریای کنر دریغ نخواهم کرد. در صورت نیاز طلاهای مادر، خواهر و همسرم را در خانه دارم که می‌توانم آنها را بخاطر این بند بفروشم. وسیله دیگری ندارم و نیازی هم به آن نیست. اما اگر لازم باشد طلاهای خانه‌ام را که به ارزش ۲ یا سه صد هزار افغانی است بخاطرش بفروشم و به بند می‌روم آنجا کار می‌کنم."

اما آیا حکومت طالبان قصد ساختن چنین بندی را دارد؟

قاری مطیع‌الله عابد، سخنگوی وزارت آب و برق حکومت طالبان تا زمان نشر این گزارش به سوالات رادیو آزادی در این باره پاسخ نداد.

شیرمحمد عباس ستانکزی، معین سیاسی وزارت خارجۀ حکومت طالبان
شیرمحمد عباس ستانکزی، معین سیاسی وزارت خارجۀ حکومت طالبان

با این حال شیرمحمد عباس ستانکزی، معین سیاسی وزارت خارجۀ حکومت طالبان امروز در نشستی زیر نام "کنفرانس توسعۀ اقتصادی آیندۀ افغانستان" در کابل گفت که آنها متعهد اند که آب‌های افغانستان را مدیریت کنند.

« آب ما تا این زمان درست مدیریت نمی‌شد، قبلاً به کشورهای همسایه سرازیر می‌شد، اما همسایگان ما هنوز هم خوشحال نیستند و حتی از ما تشکر نمی‌کنند. اکنون امارت اسلامی متعهد به کنترل و مدیریت آب‌های افغانستان است.»

درخواست و وعدۀ مدیریت آب‌های افغانستان بار دیگر در حالی مطرح می‌شود که روابط حکومت طالبان در افغانستان با کشورهای همسایه به دلیل اخراج پناهجویان فاقد سند اقامت، آب و برخی مسائل سیاسی دیگر بدتر شده است.

حکومت موقت پاکستان روند مرحلۀ اول اخراج مهاجرین فاقد سند افغان را آغاز کرده که شامل بیش از ۱.۷ میلیون تن می‌شود.

با وجود خواسته‌های حکومت طالبان، کشورهای مختلف و سازمان‌های بین‌المللی، حکومت پاکستان هنوز این روند را متوقف نکرده است.

به بیان مقام‌های پاکستانی روزانه ۱۰ هزار مهاجر افغان به وطن‌شان بازگشت داده می‌شوند.

XS
SM
MD
LG