برخی از سارنوالان و قضات نظام پیشین جمهوریت که برای طی مراحل پروندههای پناهندگیشان به پاکستان رفتند، نگران اخراج شدن از سوی حکومت پاکستان هستند.
آنان ادعا میکنند که با وجود دریافت پذیرش کشور جرمنی و تمام شدن مهلت ویزای شان، در حالت بیسرنوشتی بسر میبرند.
آنان میگویند که در صورت اخراج به افغانستان، با تهدیدهای مختلف روبهرو خواهند شد.
این در حالی است که حکومت ایالتی خیبر پختونخوا پاکستان به مقامات ذیصلاح در این ایالت دستور داده است که از بازداشت افغانهای دارای پرونده پناهندگی سیاسی در کشورهای دیگر خودداری کنند.
جزییات بیشتر در گزارش خجسته کبیری...
برخی از سارنوالان و قضات افغان که ادعا میکنند مدت ده ماه پیش و پس از دریافت پذیرش پناهدگی جرمنی و دعوت دفتر جی آی زید به پاکستان رفتهاند، نگران اخراجشان از این کشور هستند.
آنان میگویند، هنوز هیچ پیشرفتی در پروندههایشان صورت نگرفته است.
روحالله نورانی، عضو پیشین تفتیش دادگاه عالی افغانستان و رئیس محکمهٔ مدنی و حقوق عامهٔ ولایت پنجشیر در نظام پیشین جمهوری میگوید، با ویزهٔ شش ماهه وارد پاکستان شده و اکنون که چهار ماه از تاریخ ختم آن میگذرد، نتواسته ویزایش را تمدید کند.
او به رادیو آزادی گفت، هرچند حمایت مالی از دفتر جیآی زید پاکستان دریافت میکنند، اما سرنوشت پروندههایشان هنوز هم معلوم نیست و آنها نگران اخراجشان از پاکستان هستند:
"ما تقریباً چهل نفر قاضی و دادستان اینجا به همین وضعیت سردچار هستیم سرنوشت کیس ما معلوم نیست جیآیزید هم جواب قناعت بخش برای نمیدهد، ما هراس از این داریم که اگر به افغانستان دوباره برگشتانده شویم به دست کسانی میافتیم که آنها را محکوم به زندان کرده بودیم بخاطر تخطی از حقوق بشر، قانون شکنی و جرایم مختلف که عدهایشان در راس قدرت هستند و عدهٔ دیگر شان آزاد."
یکی دیگر از قضات افغان در پاکستان که نخواست به علت مشکلات امنیتی از وی در گزارش نام ببریم به رادیو آزادی گفت:
"زمانی که با جی آی زید پاکستان تماس میگیریم میگویند کیسهای شما تحت پروسس است، این در حالی است که صدها نفر از افغانستان و ایران میآیند کیسهای شان بررسی میشود و در مدت بسیار کوتاه به آلمان انتقال میشوند، اما ما بدختانه تا حال در انتظار هستیم، از کشور آلمان میخواهیم که به این بیسرنوشتی ما نکتهٔ پایان بگذارند، اگر خدای ناخواسته ما به افغانستان بازگردیم زندگی خودما، کودکان و خانوادۀ ما با خطر مواجه است."
این نگرانی کارکنان پیشن نهادهای عدلی و قضایی نظام پیشین جمهوریت درحالی مطرح میشود که به تازگی حکومت ایالتی خیبر پختونخوا پاکستان به مقامات ذیصلاح در این ایالت دستور داده است که از بازداشت افغانهای دارای پروندۀ پناهندگی سیاسی در کشورهای دیگر خودداری کنند.
با این حال، روز جمعه وزارت امور خارجهٔ پاکستان بر تکمیل سریع پروندهٔ انتقال مهاجران تأکید کرد و گفت که پاکستان در این زمینه مصروف صحبت با کشورهای مهاجر پذیر است.
در همین حال شماری از ادارههای سازمان ملل متحد بار دیگر از پاکستان خواستهاند تا در حین اخراج مهاجران فاقد اسناد قانونی افغان، به امنیت کودکان و خانوادههایی که از نظر امنیتی در معرض تهدید هستند، توجه کند.
این در حالی است که عملیات رسمی بازداشت و اخراج مهاجرین فاقد سند افغان از پاکستان به تاریخ اول نوامبر آغاز شده که به گفتۀ سرفراز بوگتی، سرپرست وزارت داخلۀ پاکستان در این روند بیش از ۳ میلیون مهاجر افغان اخراج خواهند شد، اما یو ان اچ سی آر این شمار را ۱.۷۳ میلیون تن اعلام کرده است.