لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۰:۳۸

شماری زنان رضاکار: طالبان اجازه ندادند تا با زلزله زدگان کمک کنیم


خیمه های خانواده های که خانه های شان در اثر زلزله اخیر در ولسوالی زنده جان هرات ویران شد
خیمه های خانواده های که خانه های شان در اثر زلزله اخیر در ولسوالی زنده جان هرات ویران شد

شماری از زنان رضا کار در هرات ولایت غربی افغانستان ادعا می‌کنند که طالبان مانع رفتن آنان برای کمک به زلزله‌زدگان شده اند.

اما طالبان تا کنون در مورد این ادعا‌ها چیزی نگفته اند.

آنان به رادیو آزادی گفتند، قربانیان اصلی در زلزله‌های اخیر هرات و ولایات همجوار آن زنان و اطفال بودند و می‌خواستند به خواست خود به آنان کمک کنند اما طالبان محلی به آنان اجازه ندادند.

سویتا که یک رضا کار در هرات است می‌گوید، آنان در بخش رساندن کمک‌های اضطراری، صحی و مواد خوراکی فعالیت می‌کنند. اما ادعا می‌کند، طالبان روز گذشته مانع رفتن آنان به ساحه شده اند.

او به رادیو آزادی گفت:
"می‌خواستم با گروه نجات به ولسوالی‌های زنده‌جان و غوریان بروم، بخاطری که پیش از من یک تیم طبی زنان ما رفته بودند که از طرف طالبان به آنان اجازه داخل شدن به منطقه داده نشد، من هم که از همین تیم کمک‌رسان بودم آنان را که دیدم از رفتن به منطقه پشیمان شدم."

سینا بارکزی، یک رضا کار و زن فعال دیگر نیز ادعا می‌کند که برای کمک به مردم و اطفال به منطقه رفته بود، اما برگشتانده شد:
"ما زنده‌جان رفتیم که آنجا زلزله شده، حکومت طالبان ما را به داخل نگذاشتند، یک تیم صحی ما پیشتر رفته بود اما به تیم زنانه ما اجازه ندادند که آنجا برویم و کمکهای که با ما بود را به مردم تقسیم کنیم."

او می‌گوید، آنان یک تیم رضا کار دارند که دو زن و سه مرد در آن شامل اند و کمک‌های صحی و مواد غذایی را به افراد آسیب پذیر تقسیم می‌کنند.

یک دختر رضا کار و خبرنگار در هرات که نظر به حساسیت موضوع نخواست نامش در گزارش گرفته شود می‌گوید، در مناطق آسیب دیده شدیداً به کمک رضاکاران زن نیاز است که به تکفین زنان کشته شده کمک کنند، اما او ادعا می‌کند که طالبان به زنان اجازۀ حضور در محل را نداده است.

او چشم دید خود را این گونه بیان کرد:
"به ما از سوی رئیس مهاجرین اجازه داده نشد، به همین خاطر من نتوانستم به ساحه بروم و با کسانی که آسیب دیدند و زنده هستند ببینم، حتی گفته می‌شود در همین منطقه نیاز بود که زنان را غسل بدهند، آنجا هیچ این گونه زنی نبود که زنان زخمی از زیر خاک را بیرون کند، برای پوشاندن لباس آنان را کمک کند، جسدهای زنان کشته شده را پیدا کند، و آنان را کفن بپوشاند وضعیت تا این حد خراب بود".

مراسم تدفین اجساد در ولایت هرات
مراسم تدفین اجساد در ولایت هرات

اینکه چرا به زنان به ویژه زنان امدادگر اجازه داده نمی‌شود که برای نجات زنان آسیب دیده و تکفین زنان کشته شده به منطقه بروند، در این مورد از نثار احمد الیاس، سخنگوی والی حکومت طالبان در هرات پرسیدیم، اما او تا زمان نشر این گزارش به پرسش‌های رادیو آزادی پاسخ نداد.

اما کارمندان موسسۀ بریتانیایی "وار چالید" به رادیو آزادی گفتند، تیم‌های آنان که زنان هم در آنان شامل اند از ۵ روز به این سو در ساحه فعالیت می‌کنند و تاکنون مانع آنان نشده اند:
"همکاران برنامۀ ما که زنان و مردان هستند همین امروز تیم‌ها جور شد و به ساحه رفتند، دفتر ما بحز از بخش صحی در بخش‌های مختلف دیگر همکاری دارد و همکاران ما به منطقه می‌روند."

این در حالی است که سازمان عفو بین‌الملل در صفحۀ ایکس خود از حکومت طالبان خواسته که به افراد آسیب‌پذیر مناطق زلزله زده به درستی کمک کند.

این سازمان همچنان گفته بود، مقام‌های طالبان برای نجات بدون تبعیض به گونه‌ای تلاش کنند که مخالف معیارهای حقوق بشری نباشد.

این سازمان همچنان گفته که افغانستان که پیش از این هم با بحران سخت اقتصادی مواجه بود، افزون بر زنان و اطفال باید به افراد مسن و دارای معلولیت هم بدون محدودیت در کمک‌رسانی توجه شود.

ادعای اجازه ندادن به رفتن رضا کاران زن در ساحه در ولایت هرات دررحالی مطرح می‌شود که صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) در افغانستان به تاز‌گی در صفحۀ ایکس خود نوشته که بیش از ۹۰ درصد قربانیان زلزلۀ هرات زنان و کودکان اند.

XS
SM
MD
LG