لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱۵ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۴۱

ان آر سی: بحران بشری افغانستان ناشی از بی‌ثباتی سیاسی در این کشور است


شماری از افراد بی بضاعت در انتظار دریافت کمک در کابل - عکس از آرشیف
شماری از افراد بی بضاعت در انتظار دریافت کمک در کابل - عکس از آرشیف

شورای پناهندگان ناروی (NRC) با نگرانی از بحران بشری در افغانستان می‌گوید که یکی از دلایل اصلی این بحران بی‌ثباتی سیاسی در این کشور است.

باکی روبی، مدیر عدالت‌خواهی این شورا برای افغانستان روز سه‌شنبه در سخنرانی خود در انستیتوت صلح امریکا دلیل اصلی بحران بشری در دو سال اخیر حاکمیت طالبان در افغانستان را بی‌ثباتی سیاسی و فرمان‌ها و محدودیت‌های طالبان بر افغان‌ها و به ویژه بر زنان خوانده است.

طالبان اما همواره گزارش‌های سازمان‌های بین‌المللی در بارۀ بحران بشری در افغانستان را اغراق‌آمیز خوانده اند.

بانو روبی گفته که مردم افغانستان به راه حل‌های پایدار و درازمدت نیاز دارند و این مشکلات با افزایش کمک‌های بشردوستانه قابل حل نیست و بلکه نیاز به ثبات اقتصادی گسترده و از سرگیری کمک‌های توسعه‌ای دارد.

مدیر عدالت‌خواهی شورای ناروی برای افغانستان در سخنرانی‌اش در انستیتوت صلح امریکا گفته که جامعۀ جهانی تلاش‌های جدی برای ارائه کمک‌های ضروری انجام می‌دهد، اما رژیم حاکم در کابل به سیاست‌های تندرو خود ادامه می‌دهد، در حالی که افغان‌ها به شدت به کمک‌های اضطراری نیاز دارند.

بانو روبی همچنان گفته، تا زمانی که مشکلات اقتصادی جدی افغانستان حل نشود، این کشور با بحران بشری روبه‌رو خواهد بود.

اما این ادعای شورای پناهندگان ناروی چقدر با واقعیت نزدیک است؟

بشیر دودیال، آگاه سیاسی در گفت‌وگو با رادیو آزادی سخنان مدیر عدالت‌خواهی شورای پناهندگان ناروی برای افغانستان را درست و دقیق می‌داند.

وی می‌گوید که ثبات سیاسی راه حل تمام مشکلات است:
"در اصل حرکت و آغاز آن سیاسی بود و بعداً که تغییراتی آمد که نتايج منفی داد، تمام بدبختی جامعه چه در زمينۀ اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، نظامی و آموزشی نتیجۀ این وضعیت ناپایدار سیاسی است."

اظهار فضلی، تحلیلگر اقتصادی هم می‌گوید که به دلیل ضعف در روابط سیاسی، روابط اقتصادی افغانستان هم با خارجی‌ها کم رنگ است.

اما به گفتۀ وی، روابط قوی اقتصادی می‌تواند برای بسیاری از مشکلات در افغانستان راه حل پیدا کند.

فضلی به رادیوآزادی گفت:
"روابط اقتصادی ما ضعیف است، بنابر این بحران بشری کنونی که در افغانستان رخ داده است که آن بیکاری است، مهاجرت یا کمبود فرصت‌های کاری است، عامل اصلی این وضعیت بحران سیاسی در افغانستان است، زیرا قبل از این سرمایه‌گذاری خارجی وجود داشت خارجی‌ها به افغانستان می‌آمدند، ما با کشورهای خارجی روابط اقتصادی و تجارتی داشتیم که اکنون همۀ آنها بسیار ضعیف است یا وجود ندارد."

شورای پناهندگان ناروی در حالی این اظهارات را بیان می‌کند که نهادهای بین‌المللی کمک‌رسان در افغانستان که در بخش کمک‌های بشردوستانه به مردم کار می‌کنند، از کمبود بودجه شکایت دارند.

بر اساس آمار دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانۀ ملل متحد، شمار افرد نیازمند به کمک‌های بشردوستانه در افغانستان به ۲۹.۲ میلیون نفر رسیده است.

XS
SM
MD
LG