شماری از معتادان تحت درمان و اعضای خانواده های آنان از حکومت طالبان میخواهد با خارج شدن آنان از مراکز تداوی برای شان فرصت کار را فراهم کند.
شماری از باشنده گان ولایتهای جنوبی میگویند، تعداد زیادی از جوانان آنان به دلیل بیکاری به مواد مخدر رو آورده و حتی آنانی که چند بار تداوی شده اند نیز بار دیگر معتاد شده اند.
به تازه گی دو صد تن پس از سپری کردن یک دوره چهار ماهه تداوی ترک اعتیاد از سوی حکومت طالبان از زندان مرکزی ولایت هلمند آزادی شده و به خانواده های شان سپرده شدند.
مسوولان محلی حکومت طالبان در هلمند میگویند، این افراد را برای چهار ماه در بخش تداوی معتادان در زندان هلمند نگهداری کرده بودند تا دسترسی آنان به مواد مخدر را قطع کرده و حال با ترک کامل مواد مخدر، از زندان آزاد شدند.
لعل محمد، مسوول بخش تداوی معتادان در زندان هلمند هنگام رهایی این افراد به رسانه ها گفت:
"ما این افراد را پس از چهارماه آزاد میکنیم، خانواده های معتادان در داخل زندان اگر در مرحله تداوی خواستار رهایی آنان هم شوند، ما آنان را تا کامل شدن مرحله ترک اعتیاد رها نمی کنیم و این دو صد تن که اعتیاد را ترک کرده اند، امروز رها میشوند."
معتادانی که با سپری کردن چهار ماه در زندان هلمند مواد مخدر را ترک کرده اند، از صحت یاب شدن شان خوشحال اند و به حکومت طالبان تعهد سپرده که پس معتاد نشوند و زنده گی تازه یی را آغاز خواهند کرد.
باشنده گان ولایت هلمند از حکومت طالبان میخواهند که معتادانی که پس از ترک اعتیاد از زندان و یا مراکز ترک اعتیاد به خانه بر میگردند، برای جلوگیری از اعتیاد مجدد آنان باید برای شان زمینه کار فراهم شود.
جمیل، باشنده ولسوالی باغران ولایت هلمند میگوید، تعداد زیادی از معتادان را سراغ دارد که با فراهم شدن زمینه کار دوباره معتاد نشده اند:
" تعداد زیادی کسانی را میشناسم که با فراهم شدن زمینه کار دوباره به سراغ مواد مخدر نرفته اند، وقتی کار و سرگرمی نباشد، هرکسی که باشد سرگردان شده و به دنبال کارهای ناپسند میرود، دلیل اعتیاد هم بیکاری است."
شماری از معتادان نیز که چند ماه پس از ترک مواد مخدر دوباره معتاد شده اند، دلیل این کار شان را بیکاری عنوان میکنند.
حمیدالله که یک سال پس از ترک اعتیاد حال دوباره معتاد شده و در یک مرکز تداوی معتادان بستری است، به رادیو آزادی گفت:
" (۴۵) روز را در کمپ سپری کردم و صحت یاب شدم، یک سال و شش ماه نشئه نکردم، وقتی از مرکز تداوی بیرون شدن تمام فصل را به دنبال کار گشتم، اما کار پیدا نشد، مشکلات زنده گی زیاد بود، از دست بیکاری اینجا نشسته یک دود کشیدم و آنجا نشسته، دوباره معتاد شدم."
احمدشاه نیز دلیل اعتیاد مجددش را بیکاری میداند و حال دوباره در پی تداوی است.
" کار و زنده گی وجود نداشت و مصروفیتی هم نبود که ما با کار و زنده گی علاقمندی پیدا کنیم، به همین دلیل بار دیگر به فکر نشه افتادیم."
حکومت طالبان یک و نیم سال قبل هزاران معتاد را از شهرهای بزرگ جمعآوری و برای جلوگیری از دسترسی شان به مواد مخدر آنان را در زندانهای نگهداری کرد، اما از شش ماه به اینسو، در کنار کابل و کندهار، در شماری از ولایتها محلات نگهداری و محافظت از معتادان را ایجاد کرده و معتادان به این محلات انتقال یافته اند.
گزارش: شریفالله شرافت