شورای امنیت ملی ایالات متحده امریکا ادعاها در مورد باقی ماندن تجهیزات نظامی این کشور در افغانستان را رد کرده میگوید که امریکا هیچگونه تجهیزات نظامی در افغانستان بجا نگذاشته است.
جان کربی سخنگوی شورای امنیت ملی امریکا در یک نشست خبری روز پنجشنبه افزوده که نیروهای امریکایی پس از خروج از افغانستان، تعداد محدودی از تجهیزات در میدان هوایی کابل بجا گذاشتند که همهاش غیر قابل استفاده بود.
جان کربی در این نشست افزود:
"هیچ تجهیزاتی از نیروهای امریکایی بهجا نمانده است. زمانیکه عملیات تخلیه را به پایان رساندیم، مقدار کمی تجهیزات و طیاره در آنجا ماند، اما آن هم نابود شد و قابل استفاده نبود. در حقیقت، تنها چیزیکه از ما در آنجا باقی ماند و طالبان میتوانند از آن استفاده کنند، برخی تجهیزات میدان هوایی و آتشنشانی است."
سخنگوی شورای امنیت ملی امریکا میگوید که تجهیزات نظامی باقیمانده در افغانستان، تجهیزاتی است که امریکا پیش از خروج به نیروهای امنیتی افغان داده و این نیروها آن را رها کردند.
آقای کربی میافزاید که این تجهیزات متعلق به نیروهای امنیتی افغان بود و تجهیز و حمایت آنها بخشی از مأموریت ایالات متحده در افغانستان بود تا آنان بتوانند مسئولیت تأمین امنیت افغانستان را به عهده بگیرند.
این درحالیست که سال گذشتۀ سرمفتش ویژۀ امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) گزارش داده بود که نیروهای امریکایی به ارزش ۷،۲ میلیارد دالر اسلحه و مهمات جنگی را برای طالبان بهجا گذاشته اند که شامل ۷۸ فروند طیاره، ۴۰ زرهپوش، بیش از ۳۰۰ هزار اسلحه و هزاران مرمی و مهمات میشود.
جان کربی سخنگوی شورای امنیت ملی امریکا در حالی بجا گذاشتن تجهیزات نظامی امریکا در افغانستان را رد میکند که روز پنجشنبه گذشته انورالحق کاکر صدراعظم موقت پاکستان ادعا کرد که پس از خروج امریکا از افغانستان، تجهیزات نظامی باقیمانده در این کشور سبب مجهز شدن گروههای تروریستی شده است.
او همچنان تأکید کرد که تقویت و تجهیز گروههای تروریستی برای کشورهای منطقه از جمله پاکستان تهدید بزرگی است.
خواستیم در مورد گفتههای جان کربی و انورالحق کاکر از حکومت طالبان بپرسیم، ذبیحالله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان تا زمان نشر این گزارش به پرسشهای رادیو آزادی پاسخ نداد.
حکومت طالبان اما پیش از این همواره قرار گرفتن تجهیزات نظامی امریکا در افغانستان به دست گروههای تروریستی را رد کرده گفته که تمامی این تجهیزات در انبارهای تسلیحاتی حکومت طالبان نگهداری میشود و از افغانستان بر ضد هیچ کشوری استفاده نخواهد شد.
شماری از آگاهان امور نظامی نیز میگویند تجهیزات نظامی امریکا در اختیار طالبان است.
اسد الله ندیم آگاه امور نظامی به رادیو آزادی میگوید:
"مقادیر زیاد و فراوان سلاحهای امریکایی از تفنگهای تک تیرانداز، مسلسل، تفنگهای که به نام ماشیندار یاد میشود تا هاموی زرهپوش، راکتانداز، دوربینهای شببین البته تفنگهای مسلسل ماشیندار بیحد زیاد است نزد طالبان، اما طالبان گروهی هستند که عاشق قدرت هستند و بسیار متوجه حفظ قدرتشان هستند و یگانه وسیلهای که برایشان قدرت را حفظ میکند سلاح است."
آقای ندیم ادعا میکند که طالبان پاکستانی از بازارهای اسلحه در خاک پاکستان تمویل میشوند و نیاز جدی به سلاحهای که در افغانستان است نخواهند داشت.