لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۲۷

مداخله طالبان در روند توزیع کمک ها؛ شورای امنیت: ماه گذشته ۵۶ برنامهٔ کمک متوقف شد


 یکی از افراد طالبان در برابر گروهی از زنانی ایستاده است که برای دریافت کمک های بشری صف بسته اند
یکی از افراد طالبان در برابر گروهی از زنانی ایستاده است که برای دریافت کمک های بشری صف بسته اند

شورای امنیت سازمان ملل متحد می‌گوید، در ماه جولای گذشته ۵۶ برنامۀ کمک‌های بشردوستانه به دلیل دخالت طالبان، وضع محدودیت در انتقال کمک‌ها و خشونت طالبان در برابر کارکنان نهادهای امدادرسان به گونۀ موقت متوقف شده است.

در گزارش شورای امنیت که به روز جمعه منتشر شد، آمده است که سیاست و عملکرد طالبان در افغانستان، تلاش‌های آنها را برای رسیدگی به بحران بشری این کشور به چالش کشیده است.

در گزارش به نقل از دفتر هماهنگ کنندۀ امور بشردوستانۀ سازمان ملل متحد (اوچا) آمده است که در کنار دیگر مشکلات، وضع محدودیت بر کارمندان مددرسان زن سبب شده است که روند کمک رسانی به زنان و کودکان متاثر شود.

تالار جلسات شورای امنیت سازمان ملل متحد
تالار جلسات شورای امنیت سازمان ملل متحد

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان به پرسش‌های رادیو آزادی در بارۀ این گزارش شورای امنیت ملل متحد پاسخ نداد، اما وی پیش از این دخالت طالبان در روند توزیع کمک‌های بشردوستانه را رد کرده است.

اما شماری از افغان‌ها که نیازمند کمک‌های بشردوستانه هستند، ادعا می‌کنند که در توزیع کمک‌ها بیشتر شناخت مطرح است.

خان محمد، باشندۀ ولایت لوگر به رادیو آزادی گفت:

"مشکل این است که حق به حقدار نمی‌رسد و کارمندان حکومت فعلی در آن دست دارند، آنها در توزیع کمک‌ها دخالت می‌کنند و تلاش می‌کنند که برای خویشاوندان خودشان برسد."

یک باشندۀ کابل هم که نخواست نامش را در گزارش بنویسیم، به رادیو آزادی گفت:

"در این کمک‌های بشردوستانه طالبان خویشخوری می‌کنند، به کسانی توزیع نمی‌کنند که مستحق و مجبور هستند، بیوه، یتیم و مردم بیچاره از آن بی‌بهره می‌ماند، کسانی که همرایشان بر ضد نظام گذشته جنگیده اند، به آنها توزیع می‌کنند."

این درحالیست که پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان، سطح فقر و بیکاری در این کشور به اوج خود رسیده و نیازمندی مردم به کمک‌های بشردوستانه به گونۀ بی‌پیشینه‌ای افزایش یافته است.

تعدادی از زنان نیازمند در کابل
تعدادی از زنان نیازمند در کابل

شورای امنیت ملل متحد در گزارش تازۀ خود درمورد وضعیت بشری در افغانستان به ویژه وضعیت زنان ودختران ابراز نگرانی کرده و گفته است که طالبان به محدود کردن حقوق آنها ادامه می‌دهند.

شورای امنیت بحران بشری افغانستان را یک موضوع مهم برای این شورا دانسته است.

طالبان در اواخر سال گذشتۀ میلادی بر کار زنان در تمام اداره‌های غیردولتی به شمول دفاتر ملل متحد محدودیت وضع کردند.

این تصمیم طالبان به سطح داخلی و بین‌المللی محکوم شده، اما طالبان تا هنوز در موقف خود در این بخش کدام تغییری نه آورده اند.

شورای امنیت ملل متحد در گزارش خود خواستار برگزاری یک نشست غیررسمی با سازمان‌های بشری که در افغانستان کار می‌کنند شده و گفته که این زمینه را برای این شورا فراهم می‌کند تا بداند که پس از تصمیم وضع محدودیت بر زنان درافغانستان نهادهای مددرسان با چه مشکلی روبه‌رو هستند.

طالبان از کار زنان در نهاد های امداد رسان جلوگیری کرده اند و این مسئله منجر به مختل شدن روند توزیع کمک ها گردیده است
طالبان از کار زنان در نهاد های امداد رسان جلوگیری کرده اند و این مسئله منجر به مختل شدن روند توزیع کمک ها گردیده است

در گزارش شورای امنیت سازمان ملل متحد آمده است که یک افغانستان با ثبات و عاری از هراس‌افگنی که حقوق همه افغان‌ها به شمول زنان در آن تأمین باشد و دارای یک حکومت فراگیر باشد، خواست همۀ اعضای این شورا است، اما افزوده که برای رسیدن به این هدف اختلافاتی در بین این اعضا وجود دارد.

گزارش گفته است که ایالات متحدۀ امریکا، فرانسه، بریتانیا و شماری از کشورهای عضو تأکیدشان بر این است که اگر طالبان می‌خواهند مشروعیت بین المللی داشته و به کمک‌های بین‌المللی دسترسی پیدا کنند، باید به هنجارها و قوانین بین‌المللی ارج بگذارند.

در گزارش آمده است که این کشورها طرفدار این هستند که بر طالبان بخاطر سیاست‌هایشان که حقوق زنان و دختران را نقض می‌کنند، فشار وارد شود.

در گزارش آمده است که چین، روسیه و برخی کشورهای دیگر اما به این تأکید دارند که جامعۀ جهانی باید بدون این که کمک‌های بشردوستانه را به دیگر مسایل ربط دهد، به افغانستان کمک کند.

XS
SM
MD
LG