روزنامه گاردین
- «پس از حاکمیت طالبان، خودکشی دختران در افغانستان افزایش یافته» ، این عنوان مقاله ای است که در روزنامه گاردین چاپ بریتانیا منتشر شده است .
در این مقاله به تحقیقات این روزنامه اشاره شده است که در ۱۱ ولایت افغانستان از جمله نیمروز و هرات انجام داده و گفته شده که در این ولایات خودکشی های زیادی اتفاق افتاده است.
اما به طور مشخص اعلام نشده که پس از حاکمیت مجدد طالبان چند مورد خودکشی در افغانستان رخ داده است، اما نویسنده مقاله بر اساس تحقیقات خودش نوشته است که ۷۵ درصد زنان بیشتر از مردان در افغانستان اقدام به خودکشی می کنند.
این درحالیست که طبق گزارش سازمان جهانی صحت، موارد خودکشی در سایر نقاط جهان در بین مردان بیشتر از زنان است.
روزنامه قصه ای دختری را منتشر کرده و گفته که وی آرزو داشت که در آینده داکتر شود اما همین که از رسیدن به آرزویش نا امید شد اقدام به خودکشی کرد.
پیش از این نیز از خودکشی یک دختر دیگر در هرات نام گرفته شده بود که علت آن خشونت دوامدار همسرش عنوان شده است.
بخش زنان سازمان ملل متحد در افغانستان به گاردین گفته که آنها در حال حاضر شاهد ازدیاد دخترانی در افغانستان هستند که زندگی را به مرگ ترجیح می دهند.
در اخیر این مقاله آمده است که آنها به گونه شخصی از کارمندان صحی معلومات در مورد خودکشی دختران و زنان دریافت کرده اند و به گفته آنان، مقامات مسئول حکومت طالبان در این مورد حاضر به گفتگو نشده اند.
گاردین همچنین نوشته است که بسیاری از موارد خودکشی زنان در افغانستان ثبت نشده و به دلیل سنت های اجتماعی، برخی از دختران پس از خودکشی مخفیانه به خاک سپرده می شوند.
یورایشیا تایمز
- یورایشیا تایمز مقاله ای درمورد نفوذ فزاینده چین برای کنترول ایغورها در افغانستان و به دست آوردن منابع این کشور منتشر کرده و عنوان آنرا "بازی بزرگ چین" در افغانستان گذاشته است.
در این مقاله آمده است که چین با وجود این که از پناه دادن فعالان ایغور از سوی طالبان ناراض است ، این نارضایتی را نادیده گرفته زیرا چشمش را به منابع طبیعی افغانستان دوخته است.
مانند سایر کشور ها چین نیز تا هنوز حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است.
نویسنده مقاله می نویسد اگرچه چین در دوران ریاست جمهوری شی جین پینگ با رژیم طالبان در کابل تعامل داشته اما نا رضایتی بر سر ایغور ها پیکینگ را وا داشته تا از احتیاط کار بگیرد.
این نشریه از قول ناظران به گزارشی اشاره می کند که گفته شده نفوذ چین در افغانستان عمدتاً برای نظارت بر فعالان اویغور است زیرا آنها امنیت داخلی و منطقه ای چین را تهدید می کنند.
با این حال شرکت های چینی فعالانه فرصت ها را در افغانستان ارزیابی کرده و در حال امضای قراردادهایی در بخش استخراج منابع طبیعی هستند.
یورایشیا تایمز می افزاید که بیشتر قدرت های جهان افغانستان را دروازه آسیا می دانند.
نویسنده مقاله از گزارش آژانس باختر در ماه جولای یاد آوری کرده که براساس آن به نقل از طالبان گفته شده که شرکت فان چاینا - افغان حدود ۳۵۰ میلیون دالر در بخشهای برق، تولید سمنت و صحت در افغانستان سرمایه گذاری می کند.