لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱۵ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۰۵

هشدار نمایندگی امریکا در سازمان ملل؛ عملکرد طالبان به مشکلات در افغانستان می افزاید


افراد طالبان سوار بر یک زرهپوش در کابل
افراد طالبان سوار بر یک زرهپوش در کابل

نمایندگی ایالات متحدۀ امریکا در سازمان ملل متحد در اعلامیه‌ای گفته است که محدودیت‌های طالبان بر کار زنان در موسسه‌های داخلی و خارجی، ظرفیت این موسسه‌ها در بخش کمک‌رسانی به افغان‌های نیازمند را کاهش داده است.

در این اعلامیه که روز جمعه در ویب‌سایت رسمی نمایندگی امریکا در ملل متحد نشر شده، آمده است، سیاست زورگویی طالبان مشکلات مردم در افغانستان را بیشتر از پیش ساخته است.

این نمایندگی دیپلوماتیک امریکا از قطعنامهٔ نشست عمومی سازمان ملل متحد و سازمان همکاری‌های اقتصادی در بارۀ افغانستان استقبال کرده‌ است.

حکومت طالبان سال گذشتهٔ میلادی بر کار زنان در موسسه‌های غیردولتی ممنوعیت وضع کردند که به علت آن شمار زیادی از اداره‌های کمک‌رسان فعالیت‌های‌شان را در افغانستان متوقف و یا محدود کردند.

طالبان متهم اند که در برابر زنان از خشونت های روز افزون کار میگیرند
طالبان متهم اند که در برابر زنان از خشونت های روز افزون کار میگیرند

این محدودیت مشکلات اقتصادی افرادی را که زندگی‌شان وابسطه به کمک‌های خارجی بود، بیشتر کرده است.

سمسور، باشندهٔ شهر جلال‌آباد که روی جاده برای کارگری ایستاد است، می‌گوید، بیکاری افزایش یافته و محدودیت کمک‌های خارجی زندگی او را با مشکلات بیشتر مواجه می‌سازد:

"همین‌اکنون شما می‌بینید که بر سر چوک صدها کارگر ایستاد است، اما کار برایش پیدا نمی‌شود، در این شرایط که جهانیان هم کمک‌ها را متوقف کنند، مشکلات بیشتر می‌شوند."

احمد جاوید، باشندهٔ کابل به رادیو آزادی گفت:

"بیکاری زیاد است، کار نیست، مردم به خاطر بیکاری و فقر مجبور به فروختن فرزندان‌شان شدند، هر روز بی‌کاری و فقر در حال افزایش است، جهان در این وضعیت دشوار دست افغان‌ها را بگیرد تا از این وضعیت دشوار بیرون شوند."

تعدادی از افرادی که وظایف خود را در تحولات دو سال اخیر از دست داده و در انتظار یافتن کار روی جاده نشسته اند
تعدادی از افرادی که وظایف خود را در تحولات دو سال اخیر از دست داده و در انتظار یافتن کار روی جاده نشسته اند

پس از حاکمیت دوبارهٔ طالبان در افغانستان، بیکاری و فقر بیشتر از هر زمان دیگری در این کشور افزایش یافته است.

به تاریخ ۱۱ام ماه روان میلادی، انستیتیوت صلح امریکا در یک گزارش گفت، کاهش‌ کمک‌های جهانی و اقدام‌های اخیر طالبان، سطح فقر را در این کشور بلند برده است.

در گزارش گفته شده بود، به اساس ارزیابی‌های جدید، وضعیت اقتصادی افغانستان در آینده با مشکلات دیگری روبه‎رو خواهد شد و مانند ماه‌های نخست سال ۲۰۲۱ زمانی که طالبان دوباره بر افغانستان حاکم شدند، وضعیت اقتصادی به یک‌بار‌گی خراب خواهد شد.

در این گزارش آمده بود که در حال حاضر اقتصاد افغانستان بیشتر به این بستگی دارد که آیا کمک‌های جهانی با افغان‌ها به یکباره کاهش می‌یابد یا با گذشت زمان از سطح کمک‌ها کاسته می‌شود.

پیش از این برنامۀ جهانی غذا (دبلیو ‌اف ‌پی) در گزارشی گفته بود که از هر ده خانواده در افغانستان ۹ خانواده غذای کافی ندارند و حدود ۲۰ میلیون نفر شب‌ها گرسنه می‌خوابند.

بسیاری از نهادهای بین‌المللی دیگر نیز از بحران اقتصادی در افغانستان گزارش داده و گفته‌اند که اگر با افغان‌ها کمک نشود، فاجعۀ انسانی در این کشور رخ خواهد داد.

XS
SM
MD
LG