صبرو رضایی ٬ که در زمان جمهوریت به حیث آمر جلب و جذب پولیس بخش زنان در قوماندانی امنیه ولایت دایکندی موظف بود٬ از زندان طالبان٬ آزاد شد.
رخشانه رضایی دختر مامای صبرو رضایی، در صحبت با رادیو آزادی از رهایی وی خبر داد.
به گفتهٔ رخشانه رضایی٬ صبرو به روز پنجشنبه با پا درمیانی مو سفیدان محل از زندان آزاد شده است:
"مدتی بود خانم صبرو رضایی، افسر وزارت داخلهٔ پیشین در قید طالبان بودند، دیروز با پادرمیانی مو سفیدان و ضمانت اقارب نزدیکشان آزاد شدهاند، اما متباقی حرفها باشند، من نمیخواهم که اینجا ذکر کنم شاید مشکلات برایشان ایجاد شود، اما بدون این نیست که از لحاظ روحی و جسمی آسیبی ندیده باشد و حرفهای برایشان گفته نشده باشد."
صبرو رضایی در حالی آزاد شده که هنوز هم شماری از فعالان افغان در قید طالبان اند.
حسیب احراری شاعر و نقاش افغان یکی از آنان است. برخی نزدیکان او به رادیو آزادی میگویند با آنکه ۲۳ روز از بازداشت حسیب احراری شاعر و نقاش افغان میگذرد، هیچ اطلاعی از او ندارند و اجازه دیدار به او نیز برایشان داده نشده است.
یکی از افراد نزدیک به حسیب احراری که نمیخواهد ناماش در گزارش منتشر شود به رادیو آزادی از نهادهای بشری و جامعهٔ فرهنگی خواستار دادخواهی برای آقای احراری شده است:
"از بازداشت حسیب احراری شاعر و نوسینده اهل ادب هفته ها گذشت، اما طالبان تا هنوز در مورد چگونگی بازداشت یا جای نگهداریشان ابراز نظر نکردند، من خیلی تلاش کردم، اما موفق به دیدار شان نشدم و پشت درهای بسته ماندم، من خیلی نگران سلامتی او هستم، تکلیف گرده داشت و عملیات کرده بود و هنوز دارو مصرف میکرد، احراری تنها نانآور خانوادهٔ خود است."
نزدیکان حسیب احراری به رادیو آزادی میگویند، طالبان با بستن مکاتب، پوهنتونها و سرکوب چهرههای فرهنگی و مدنی میخواهند چراغ نیمبند علم و ادب را در جامعه افغانستان خاموش نمایند.
پیش از این «انجمن بینالمللی قلم» نیز با نشر اعلامیهای خواستار رهایی بدون قید و شرط حسیب٬ بانو رضایی و دیگر فعالانی که در بند طالبان هستند شده بود.
خواستیم در مورد رهایی صبرو رضایی و وضعیت حسیب احراری که هنوز در بند است و خواستهای نزدیکانشان با مقامهای حکومت طالبان نیز صحبت کنیم، اما پاسخی از سخنگویان حکومت طالبان دریافت نکردیم.
نزدیکان افراد بازداشت شده در حالی از بیسرنوشتی آنها ابراز نگرانی میکنند که ملا هبتالله رهبر طالبان در دستور جدید خود به طالبان روز سهشنبه گذشته که از سوی خبرگزاری دولتی باختر تحت کنترل طالبان منتشر شد، گفته است٬ هیچ فردی را بدون حکم دادگاه مجازات نکنند.
این در حالیست که مطیعالله ویسا، رئیس نهاد راه قلم و فعال حق آموزش، عالیه عزیزی، رئیس پیشین زندان زنانۀ هرات، رسول پارسی استاد پیشین پوهنتون هرات، مرتضی بهبودی خبرنگار افغانالاصل فرانسوی و برخی فعالان دیگر که پیش از این از سوی طالبان بازداشت شده اند، هنوز از سرنوشتشان هیچ خبری نیست.