لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱۸ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۴۷

معلمان و دانش آموزان صنوف محلی در قندهار و هلمند خواهان بازگشایی صنوف درسی شدند


تصویر از صنوف محلی که برای کودکان در ولایت قندهار ساخته شده بود
تصویر از صنوف محلی که برای کودکان در ولایت قندهار ساخته شده بود

شماری از معلمان و دانش آموزان صنف های محلی در ولایت های قندهار و هلمند از طالبان می خواهند که این صنف ها را دوباره باز کنند.

بسته شدن صد ها صنف محلی بیش از دو ماه قبل در ولایت های قندهار و هلمند ، معلمان و دانش آموزان این صنف ها را با سرنوشت نامعلوم رو به رو کرده است.

یک معلم در ولسوالی میوند ولایت قندهار که بنابر مشکلات امنیتی می خواهد نامش در گزارش گرفته نشود به روز پنجشنبه به رادیو آزادی گفت که با مسدود شدن این صنوف محلی ، معلمان بی تنخواه و شاگردان از آموزش محروم شده اند:

« امیدواریم که حکومت طالبان این صنف ها را دوباره باز کنند. معلمان معاش دریافت می کردند و با آن مخارج زندگی خود را تامین می کردند. این صنف های محلی هم به مردم و هم به استادان و کودکان سودمند بود.»

تعدادی از کودکانی که در صنوف محلی آموزشی در ولایت قندهار تنظیم شده بودند
تعدادی از کودکانی که در صنوف محلی آموزشی در ولایت قندهار تنظیم شده بودند

وزارت معارف طالبان در اواسط ماه اپریل به ریاست های معارف قندهار و هلمند دستور داد که فعالیت صنف های محلی را در این ولایت ها موقتاً توقف بدهند.

طالبان در آن زمان گفته بودند که این کار به هدف بررسی فعالیت نهاد های آموزشی صورت می گیرد اما نگفته بودند که این بررسی چگونه انجام می شود و چقدر طول خواهد کشید.

منیراحمد یک معلم صنف های محلی در ولسوالی دند ولایت قندهار است.

او این صنوف درسی را برای آموزش کودکانی مناطق دور افتاده مهم می داند:

منیر احمد معلم یکی از صنوف درسی: این صنف ها یک گزینۀ خوب است تا برای شاگردان زمینۀ آموزش فراهم شود

« به خصوص در مناطق و ولسوالی های دور افتاده که شاگردان به هیچ نوع آموزش دسترسی ندارند و آنجا مکتب های دولتی نیست ، این صنف های محلی یک گزینۀ خوب است تا برای شاگردان زمینۀ آموزش فراهم شود.»

بر اساس معلومات صندوق حمایت از کودکان ملل متحد (یونیسف) ، این اداره مشترکاً با ۱۵ موسسۀ داخلی و ۱۲ موسسۀ خارجی تقریباً ۲۱ هزار صنف محلی در افغانستان ایجاد کرده است.

یونیسف اخیراً گفته بود که در پی تصمیم طالبان مبنی بر منع فعالیت صنف های محلی ، بیش از ۵۰۰ هزار کودک به شمول ۳۰۰ هزار دختر از آموزش محروم خواهند شد.

حلیمه باشندۀ شهر قندهار یکی از شاگردانی است که برای بازگشایی صنف های محلی در منطقۀ خود لحظۀ شماری می کند. وی میگوید:

«مکتب های ما زود باز شوند ، من در خانه کسی ندارم که با من درس بخواند. این چندمین بار است که مکتب ها بسته می شوند. اول به دلیل کرونا ، سپس جنگ بود و این سومین بار است که مکتب ها مسدود می شوند. می خواهیم که درس بخوانیم و چرا مکتب ها بسته می شوند؟»

هنوز مشخص نیست که طالبان چی وقت اجازه خواهند داد که فعالیت صنف های محلی در قندهار و هلمند از سر گرفته شود.

صنوف درسی محلی در ولایت های قندهار و هلمند زمینه اموزش را برای هزاران تن از اطفال مساعد ساخته بود٬ اما حالا این فرصت های درسی ختم شده است
صنوف درسی محلی در ولایت های قندهار و هلمند زمینه اموزش را برای هزاران تن از اطفال مساعد ساخته بود٬ اما حالا این فرصت های درسی ختم شده است

یونیسف دو هفته پیش در مورد گزارش ها در خصوص ممنوعیت فعالیت سازمان های بین المللی در زمینۀ آموزش در افغانستان ابراز نگرانی کرده بود.

این نهاد در اعلامیه ای گفته بود که طالبان تصمیم گرفته اند که صنف های محلی ظرف یک ماه به موسسات داخلی واگذار شود.

خبرگزاری رویترز به نقل از یونیسف به روز پنجشنبه هفتۀ گذشته گزارش داده بود که این نهاد در مورد "زمان بندی ها و اقدامات عملی" برای واگذاری احتمالی برنامه های آموزشی اش در افغانستان در حال گفتگو با طالبان است.

بر اساس گزارش ، یونیسف تضمین هایی را از وزارت معارف طالبان دریافت کرده است که صنوف درسی برای کودکانی بیرون از مکتب که در آن ۵۰۰ هزار دانش آموز درس می خوانند، در جریان این گفتگو ها فعال خواهند بود.

این در حالی است که انتقاد های فزاینده از طالبان به خاطر بستن مکتب های متوسطه و لیسه دخترانه وجود دارد.

طالبان در ماه دسمبر سال گذشته ، پوهنتون ها را نیز به روی دختران در افغانستان بسته کردند.

XS
SM
MD
LG