وزارت خارجۀ امریکا با صدور اعلامیهای گفته که این وزارت به روز دوشنبه تفاهمنامهاش را با ائتلاف تخلیۀ افغان ها (AfghanEvac ) تمدید خواهد کرد.
در اعلامیه که به روز جمعه منتشر شد گفته شده که انتونی بلینکن، وزیر خارجۀ امریکا نیز در مراسم امضای این تفاهنمامه حضور خواهد یافت.
تخلیۀ افغان ها (AfghanEvac ) ائتلافی متشکل از بیش از ۲۰۰ سازمان است که در کنار دولت ایالات متحدۀ امریکا برای حمایت از تلاشهای جابجایی افغانان در امریکا کار میکنند.
شماری از افغانهای که پروندههای ویزۀ خاص مهاجرت (اس آی وی)، پی ۱ و پی ۲ امریکا را دارند، از کندی در روند بررسی پروندههایشان شکایت دارند.
رفیعالله که میگوید ترجمان نیروهای امریکایی بود، به رادیو آزادی گفت، از سال ۲۰۱۸ بدینسو کیس ویزۀ ویژۀ مهاجرتاش را دنبال میکند.
او میگوید، به دلیل مسایل امنیتی در کشور سوم بسر میبرد تا پروندۀ پناهندگیاش نهایی شود.
"منتظر ویزۀ خودمان هستیم. اینجا کار و وظیفه نیست. تمام پولی که داشتیم همهاش خرج شد. این توان پرداخت کرایۀ خانه و مصارف را نداریم. در بیسرنوشتی بسر میبریم."
احمد افغان: پانزده ماه میشود که در انتظار دریافت نتیجه کیس مهاجرتی خود هستم
احمد افغان، یکی از دارندگان کیس پی ۲ امریکا میگوید، با خانوادهاش تمام زندگیشان را در افغانستان رها کردند و برای بررسی کیسهای مهاجرتیشان به پاکستان آمدند و اکنون پس از گذشت ۱۵ ماه هیچ نتیجهای نگرفته اند:
"اینجا برای فرزندان ما هیچ فرصت تحصیل نیست. ما در انتظار ویزۀ امریکا هستم، امریکا باید کیسهای ما را بررسی کند و یا حداقل امریکا باید ما را در یک کمپ مهاجرتی انتقال دهند."
در همین حال سازمان بینالمللی پناهندگان به روز جمعه در بیانیهای از تمدید ویزۀ اقامت افغانهای انتقال داده شده به امریکا استقبال کرده است.
وزارت امنیت داخلی امریکا به روز پنجشنبۀ هفتۀ گذشته یک روند جدید را اعلان کرد که به اساس آن، پناهجویان افغان در این کشور میتوانند آزادی مشروط و اقامت کوتاه مدت خود را تمدید کنند و زندگی و کار و بار خود را در این کشور ادامه بدهند.
سازمان بینالمللی پناهندگان اما افزوده که این ویزه موقتی است، بنابر این آنان از کانگرس امریکا میخواهند که قانون تعدیل افغانستان را مجدداً معرفی و تصویب کند تا به اساس آن افغانها بتوانند اقامت دایمی اخذ کنند.
ییل شاچر، مدیر سازمان بینالمللی پناهندگان برای امریکا و اروپا در این بیانیه گفته، آنان همچنین از کانگرس و دولت بایدن میخواهند، برای بسیاری از افغانهایی که در خارج از افغانستان در معرض خطر هستند، مسیرهای بیشتری را به سوی ایالات متحدۀ امریکا ایجاد کنند.
این درحالیست که پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان در افغانستان، امریکا و متحدانش دهها هزار همکار افغان خود و افغانهای در معرض خطر را تخلیه کردند که از این میان ۹۰ هزار تن آنان در امریکا جابجا شدند.
همچنان شمار دیگر از افغانان که پروندههای مهاجرت اس آی وی، پی ۱ و پی ۲ امریکا را دارند، در حال حاضر در کشورهای سوم منتظر طی مراحل شدن پروندههایشان از سوی دولت امریکا هستند.
هر چند دولت امریکا بارها اعلام کرده که متعهد به انتقال این افغانان به امریکا است، اما آنان هر از گاهی از کندی روند بررسی پروندههایشان شکایت دارند.