امریکا فورم جدیدی را برای الحاق خانوادههای افغان در این کشور اعلام کردهاست.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجهٔ امریکا با نشر اعلامیهای در صفحهٔ تویتر اش نوشته است، حمایت از برنامهٔ الحاق خانوادههای افغان اولویت وزارت خارجۀ امریکا است.
او افزوده است، فورم جدیدی را برای دارندگان ویزۀ پرول و اقامت مؤقت اعلام کردند تا به کمک با خانوادههایی که از هم جدا میمانند، ادامه دهند.
در اعلامیه آمده که وزارت خارجۀ امریکا در ماه نومبر سال ۲۰۲۲ میلادی برنامهٔ الحاق خانوادهها را اعلام کرد که به اساس آن کسانی که به امریکا رفتند و از خانوادههایشان دور ماندند، با آنها یکجا شوند.
اکنون هم برای تحقق این کار امریکا فورم جدیدی را زیر نام (DS-4317) ایجاد کرده تا این افراد برای یکجا شدن با خانوادههایشان در آن ثبت نام کنند.
اعلام فورم جدید الحاق خانوادهها از سوی امریکا، هرچند مورد استقبال افغانهایی قرار گرفته که از خانوادههایشان جدا شدهاند، اما آنان خواهان تسریع این روند اند.
سمیرا امیری باشندهٔ کابل و مادر دو فرزند است که نزدیک به دو سال میشود از شوهرش دور است.
سمیرا میگوید، شوهرش که دکان وسایل موسیقی داشت، در روز نخست حاکمیت طالبان بر کابل در پروسهٔ تخلیه از افغانستان به امریکا رفت و او با دختر و پسرش در کابل ماندند.
او به رادیو آزادی گفت: "شوهرم دکان وسایل موسیقی داشت که به کرایه میداد، طالبان که آمدند تمام وسایل موسیقیاش را میده کردند و شیشههای دکان را شکستاندند، خانهٔ ما نزدیک میدان بود و دکاناش هم نزدیک سرک هواشناسی بود، باز وقتیکه شوهرم دید همه طرف میدان میروند، از وارخطایی که طالبان او را زیاد چند دانه زده بودند او هم رفت، برای ما زنگ زد که بیائید ما که رفتیم فیر هوایی زیاد بود پوچک مرمی در دست دخترم خورد دستش سوخت، ترسیدم دوباره خانه آمدم، رفتن ما نشد طالبان زیاد از خشونت کار میگرفتند، شوهرم یکونیم سال شد در امریکا زندهگی میکند، ما با یک دخترم و پسرم در افغانستان بیسرنوشت ماندیم."
در همین حال افغانهای مهاجر در امریکا نیز مشکل همسانی دارند و میخواهند زودتر با خانوادههایشان بپیوندند.
یک بانو که خبرنگار در یکی از رسانههای افغانستان بود و نخواست نامش در گزارش گرفته شود، گفت که نزدیک به دو سال پیش با داشتن پروندهٔ (اسآیوی) افغانستان را ترک کرد، اما مادر، خواهر و برادرش هنوز هم در افغانستان هستند.
او به رادیو آزادی گفت، از شنیدن برنامهٔ الحاق خانواده خوشحال است و میخواهد این روند هرچهٔ زودتر آغاز شود: "مهاجر شدیم آمدیم به امریکا، خانوادیم ماند در افغانستان، واقعاً برایم جای نگرانی بود و من بسیار تشویش میکردم که کدام مشکل به فامیلم پیش نشود، چون من نتوانستم فامیل خود را بکشم، واقعاً بیخی افسرده شده بودم، روندی را که اینها اعلام کردند که میتوانیم فامیلها را بکشیم از این استقبال میکنیم چون به همه معلوم است که افغانستان جای برای زندگی کردن نیست، این روند باید شروع شود تا همه فامیلها از افغانستان کشیده شوند."
از آگست سال ۲۰۲۱ ایالات متحدهٔ امریکا تعداد زیادی از افراد را کمک کرد تا با خانوادههایشان یکجا شوند، اما هنوز هم شمار زیادی از شهروندان افغانستان که به تنهایی به امریکا رفتند، به دور از خانوادههایشان زندگی میکنند و هدف از این برنامه یکجا ساختن این خانوادهها است.
اعلامیه وزارت خارجه امریکا افزوده است، امریکا به کمک با افغانها متعهد است و از همین رو برنامهٔ الحاق خانوادهها را ایجاد کردند.
در اعلامیه آمده است که راههای دیگری نیز وجود دارد تا خانوادههای افرادی که در بیرون از امریکا هستند باهم یکجا شوند.
پس از حاکمیت طالبان در افغانستان هزاران نفری که زندگیشان با خطر روبهرو بود افغانستان را ترک کردند و به کشورهای مختلف از جمله امریکا پناهنده شدند، اما هنوز هم بیشتر این افراد در افغانستان و کشورهای همسایه به سر میبرند و نتوانستهاند به کشورهای مقصد به شمول امریکا برسند.