لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۴۹

  هفته نامهٔ « د ویک»: آیا زمان آن رسیده است که حکومت طالبان برسمیت شناخته شود؟


بیرق و تصاویر برخی از رهبران طالبان
بیرق و تصاویر برخی از رهبران طالبان

هفته نامهٔ « د ویک»

  • هفته نامهٔ « د ویک» چاپ بریتانیا در شماره اخیر در مورد برسمیت شناخته شدن احتمالی حکومت طالبان مطلبی را به نشر رسانده است.

مجله در آغاز مطلب خود سوال میکند که آیا زمان آن رسیده است که حکومت طالبان برسمیت شناخته شود؟

بحث در مورد اینکه آیا حکومت طالبان برسمیت شناخته شود یاخیر بعد از آن گرم شد که معاون سر منشی ملل متحد٬ آمنه محمد٬ گفت این سازمان آماده است برای تعامل با طالبان در بخش برسمیت شناختن آنها گام های کوچک بردارد. استدلال خانم محمد این بود که از به رسمیت شناختن طالبان سازمان ملل متحد می تواند به نفع برنامه های کمکی خود به مردم افغانستان استفاده کند.

این هفته نامه از قول دو اشتراک کننده اجلاس قطر می نویسد که گفته اند برای پیشرفت در تعامل با طالبان باید یک راه جستجو شود.

مجله به یک مطلب نشریه فارن پالیسی اشاره می کند که به قلم سفیر برکنار شده نظام جمهوری افغانستان جاوید احمد٬ و یک مامور سابق اداره استخبارات مرکزی امریکا سی آی ای٬ دگلاس لندن٬ نوشته شده است.

آنها در مطلب خود نوشته اند که وقت برسمیت شناختن حکومت طالبان فرا رسیده . در این مطلب گفته میشود نوشتن این موضوع برای آنها آسان نیست. اما آنها می گویند که اجلاس دوحه نتیجه نداد و برای یقینی ساختن تعامل با طالبان راه بدیل، سقوط افغانستان می باشد.

اما هفته نامهٔ « د ویک » می افزاید که بسیار فعالان حقوق بشر مخالف این نظر اند. مجله به طور مثال به نوشته اشاره میکند که در آستانه اجلاس دوحه از سوی تقریبا ۵۰ موسسه غیر دولتی و شخصیت های علمی و فرهنگی به ملل متحد فرستاده شده بود.

به گفته آنها برسمیت شناختن احتمالی طالبان صرف قبضه آنها را به قدرت بیشتر ساخته و درد افغانها را بیشتر خواهد ساخت.

هفته نامه واشنگتن اگزامینر

  • هفته نامه واشنگتن اگزامینر چاپ امریکا هم در شماره اخیر خود در همین مورد مطلبی را چاپ کرده و نوشته است که با وجود روزهای سخت مردم افغانستان تحت حاکمیت طالبان موقف غرب در حال حرکت به سمت برسمیت شناختن طالبان است .

نشریه می نویسد مطرح کردن موضوع به رسمیت شناختن طالبان شاید مد نظر نگرفتن حقایق در مورد افغانان تحت فشار طالبان در افغانستان بشمار برود.

واشنگتن ایگزامینر هم به مجلس دوحه تحت رهبری ملل متحد و به بیانات سرمنشی ملل متحد انتونیو گوتیرش اشاره کرده می نویسد ملل متحد با در نظر داشت تجربه های خود برای تعامل با طالبان تلاش نماید.

در این مطلب که توسط مورخ و فعال مساوات جنسیتی بیت بیلی Beth baily نوشته شده ، خواست دیپلومات سابق افغان و مامور سی آی که در فارن پالیسی نشر شده، رد شده است.

نویسنده به گزارشها در رابطه با حضور گروه های تروریستی در افغانستان، محدودیت های وضع شده بر زنان و دختران و دیگر تخطی ها از حقوق بشر اشاره نموده و می نویسد که با در نظر داشت این حالت که به گفته نویسنده طالبان بروی زمین جهنم را زنده ساخته اند ، موضوع برسمیت شناختن آنها باید از ذهن بیرون شود.

XS
SM
MD
LG