پناهجویان افغان که از ۱۸ ماه بدینسو در کمپ ابوظبی به سر میبرند، میگویند که در حالت بیسرنوشتی قرار دارند.
رامش نظری که خودش را یکی از نمایندگان این پناهجویان معرفی میکند، میگوید که قبلاً در افغانستان ترجمان بود و از ۱۸ ماه بدینسو در کنار هزاران پناهجوی دیگر در این کمپ در بیسرنوشتی بسر میبرد.
او میگوید که هرچند مصاحبههای مختلفی را برای طی مراحل پروندهشان سپری کردند، اما تا کنون سرنوشتشان مشخص نیست.
" مدت ۱۸ ماه است که در کمپ ابوظبی به سر می بریم. هر بار که به دفتر آی او ام مراجعه میکنیم و در مورد کیسهای خود میپرسیم آنها میگویند منتظر باشید."
آقای نظری ادعا میکند که آنان در کمپ ابوظبی با مشکلات زیادی روبهرو هستند، اما نمیتوانند برای این مشکلاتشان صدا بلند کنند.
"مشکل اساسی ما این است که آزادی حق طبیعی ماست و ما چی مرد، زن و یا اطفال آزادی گشت گذار و آزادی بیان را نداریم. هر بار که صدا بلند کردیم از سوی مسئولین عرب سرکوب میشویم."
مسئولان کمپ ابوظبی واکنشی به این گونه ادعاها که پیش از این هم از سوی برخی پناهجویان افغان مطرح شده بود، نداده اند.
این نمایندۀ پناهجویان افغان میافزاید که کیفیت خدمات صحی بسیار پائین است و بسیاری از مهاجرین با فشار روحی مواجه هستند.
بر اساس گزارش ها٬ ۲۱۰۰ پناهجوی افغان در کمپهای امارات متحدۀ عربی در یک وضعیت نامعلوم بسر میبرند.
تلاش کردیم با شمار دیگری پناهجویان افغان در کمپ ابوظبی صحبت کنیم، اما آنان گفتند که اجازۀ صحبت با رسانهها را ندارند. آنان اما در این باره توضح بیشتری ندادند.
این درحالیست که به تازگی تلویزیون سی ان ان نیز گزارش داده که ۲۱۰۰ پناهجوی افغان در کمپهای امارات متحدۀ عربی در یک وضعیت نامعلوم بسر میبرند.
به گزارش سی ان ان، این تعداد از افراد از جمله ۲۰ هزار فردی اند که پس از سقوط کابل در ماه آگست ۲۰۲۱ در روند تخلیه از افغانستان به کمپهای مهاجران در امارات متحدۀ عربی منتقل شدند.
هرچند دولتهای کانادا و امریکا بیشتر این افراد را به این دو کشور منتقل کردند، اما برخیهایشان هنوز هم در این کمپها در بیسرنوشتی بسر میبرند.
پیش از این دیدبان حقوق بشر در گزارشی گفته بود که مقامات امارات متحدۀ عربی ۲۴۰۰ تا ۲۷۰۰ پناهجوی افغان را به مدت بیش از ۱۵ ماه در "کمپ بشردوستانۀ امارات"، یک مرکز تدارکات بشر دوستانه در ابوظبی، توقیف کرده اند.
اما دولت امارت متحدۀ عربی واکنشی به این گزارش نشان نداده است.