لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱۸ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۲۰

بستگان سبحان‌الله سبحانی استاد پوهنتون تخار خواستار رهایی او از بازداشت طالبان شدند


عکس از آرشیف - یکی از زندان های زیر اداره طالبان در افغانستان
عکس از آرشیف - یکی از زندان های زیر اداره طالبان در افغانستان

بستگان سبحان‌الله سبحانی، استاد پوهنتون در ولایت تخار روز یک‌شنبه در صحبت با رادیو آزادی خواستار رهایی او از بند حکومت طالبان شده‌اند.

یکی از بستگان آقای سبحانی با فرستادن یک پیام نوشتاری به رادیو آزادی گفت که او به تاریخ ۶‌ ماه حوت سال ۱۴۰۱ از سوی استخبارات طالبان از شهر تالقان بازداشت شد.

او که نخواست نامش در گزارش گرفته شود، نوشته که نمی‌داند که جرم سبحان‌الله سبحانی چیست.

او افزوده که ابتدا آقای سبحانی مدت ۱۸ روز در نظارت خانهٔ استخبارات طالبان نگهداری می‌شد و پس از آن به محبس ولایت تخار منتقل شده است.

در همین حال یک منبع آگاه از موضوع می‌گوید که سبحان‌الله سبحانی به اتهام انتقاد از حکومت طالبان در شبکه‌های اجتماعی بازداشت شده است.

او به رادیو آزادی گفت:
"شبکه‌های اجتماعی در سطح افغانستان فعال است، همگی آزادانه نظریات خود را ارائه می‌کنند، حق هر شهروند است که ابراز نظر کند، جرمی بیشتر از این آقای سبحانی در امارات اسلامی نداشته، خواست خانوادهٔ استاد سبحانی از امارت اسلامی این است که هرچهٔ زودتر رها شود، چون آخرین پیش‌برد پروسهٔ دوکتورایش بود که مرحلهٔ دفاع تیزس‌اش بود که از تحصیل باز نماند، دوسیه‌اش فعلاً در محکمهٔ نظامی کندز قرار دارد و خود در محبس یا زندان ولایت تخار."

فرماندهی امنیۀ حکومت طالبان در تخار از بازداشت وی اظهار بی‌خبری کرد و با تماس‌های مکرر موفق به صبحت با مسئولان ریاست استخبارات طالبان در این ولایت نشدیم.

این در حالیست که حکومت طالبان اخیراً چندین تن از فعالان بخش‌های مختلف را بازداشت کرده‌اند که اکنون هیچ اطلاعی از آن‌ها در دست نیست.

مطیع‌الله ویسا، رئیس بنیاد راه قلم و فعال آموزش، رسول عبدی پارسی، استاد پوهنتون در ولایت هرات، موسی شاهین، آوازخوان محلی ولایت پنجشیر، مرتضی بهبودی، خبرنگار و نرگس سادات و الهه دلاورزی از جمله فعالان مدنی نیز در بند طالبان به سر می‌برند.

با گذشت یک هفته از بازداشت مطیع الله ویسا، از سرنوشت او خبری نیست
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00

پیش از این کمیتهٔ مدافعان حقوق بشر افغانستان با اشاره به زندانی بودن برخی از این افراد گفته که بود که بازداشت، شکنجه و تهدید مدافعان حقوق بشر در افغانستان با گذشت هر روز در حال افزایش است.

سازمان عفو بین‌الملل هم در گزارشی برای سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ گفته بود، طالبان برای بازداشت و شکنجه مردم از ابزار‌های غیرقانونی استفاده می‌کنند.

با این که سخنگویان طالبان همواره موارد نقض حقوق بشر از سوی افرادشان را رد کرده اند، اما سازمان‌های بین‌المللی هر از گاهی با نشر گزارش‌های جداگانه طالبان را به نقض حقوق بشری مردم افغانستان متهم می‌کنند که بازداشت و شکنجۀ منتقدان حکومت طالبان یکی از این موارد خوانده شده است.

مرتبط

XS
SM
MD
LG