لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۲۷

ممنوعیت کار زنان در دفاتر یوناما از سوی حکومت طالبان واکنش برانگیز شد


آنتونیو گوترش سرمنشی سازمان ملل متحد
آنتونیو گوترش سرمنشی سازمان ملل متحد

ممنوعیت کار زنان در دفترهای هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) از سوی حکومت طالبان واکنش‌های زیادی را به بار آورده است.

انتونیو گوترش سرمنشی سازمان ملل متحد در واکنش به این مسئله در حساب توییتری خود نوشته که ممنوعیت کار همکاران زن این سازمان را به شدت محکوم می‌کند.

وی همچنان نوشته که اگر این تصمیم حکومت طالبان تغییر نکند، توانایی آنان برای رساندن کمک‌های نجات دهنده به افراد نیازمند تضعیف خواهد شد.

ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان هم از حکومت طالبان خواسته که این تصمیم خود را به گونۀ فوری لغو کند.

ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان
ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان

ریچارد بنیت تصمیم تازۀ حکومت طالبان در مورد ممنوعیت کار زنان در دفتر یوناما را نقض فاحش حقوق اساسی زنان افغان دانسته است.

او در حساب توییتری خود نوشته که این تصمیم حکومت طالبان خلاف منشور ملل متحد است و بر خدمات ضروری برای افغانان تاثیر جدی خواهد گذاشت.

نصیر احمد فایق، سرپرست نمایند‌گی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد هم گفته که تاکتیک‌های سیاسی کردن کمک‌های بشردوستانه و اخاذی، اعمال سیاست‌های عمدی هستند که از سوی طالبان به منظور فشار بر جامعۀ جهانی و سازمان ملل متحد بخاطر به رسمیت شناختن حکومت‌شان استفاده می‌شود.

نصیر احمد فایق، سرپرست نمایند‌گی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد
نصیر احمد فایق، سرپرست نمایند‌گی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد

فایق در حساب توییتری خود نوشته که این تصمیم حکومت طالبان باید محکوم شود و نباید به یک هنجار جدید تبدیل شود.

زلمی خلیلزاد، نمایندۀ ویژۀ پیشین امریکا برای صلح افغانستان نیز در واکنش به این اقدام طالبان در حساب توییتری خود نوشته است، رهبران طالبان در جلسات خصوصی و عمومی دوحه متعهد به رعایت این حقوق شدند و باید به تعهدات خود در قبال مردم افغانستان عمل کنند.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان در پاسخ به پرسش‌های رادیو آزادی در این باره گفت که در این مورد معلومات تازه ندارد و باید با وزارت اقتصاد‌شان صحبت کند.

حکومت طالبان در سال گذشتۀ میلادی هم افزون بر دیگر ممنوعیت‌ها و محدودیت‌ها بر حقوق زنان، کار زنان در موسسات غیردولتی را منع کرده بود و تنها برای برخی نهادهای محدود استثنا قایل شده بود.

یوناما در توییتی گفته است، یادآوری می‌کنند که دفاتر سازمان ملل متحد بدون کارمندان زن نمی‌توانند فعالیت کنند و کمک‌های بشردوستانه ارائه کنند.

سازمان ملل متحد همچنان به ۳۳۰۰ کارمند مرد و زن خود در افغانستان دستور داده که در دو روز آینده به دفاتر خود حاضر نشوند.

این در حالیست که پیش از این سازمان‌های بین‌المللی از شدت فقر و گرسنگی مردم افغانستان در سال ۲۰۲۳ ابراز نگرانی کرده بودند.

بر بنیاد آمار دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانۀ سازمان ملل متحد (اوچا) در سال جاری ۲۸.۳ میلیون تن در افغانستان به کمک‌های بشری نیاز دارند و حدود ۶ میلیون تن‌شان در یک قدمی قحطی قرار دارند.

XS
SM
MD
LG