سازمان ملل متحد میگوید طالبان بطور رسمی از آنها خواسته که در چوکات ماموریت آن در افغانستان هیچ زن افغان اجازه کار ندارد.
رزا اوتونبایوا نماینده خاص سازمان ملل متحد برای افغانستان میگوید در تاریخ ملل متحد هیچ رژیمی کارمندان آنها را بخاطر زن بودن از کار منع نکرده است.
اوتونبایوا در یک اعلامیه که شام چهارشنبه توسط یوناما به نشر رسید گفته است که منع کردن کارمندان زن این سازمان توسط طالبان تجاوز بر اصول اساسی ملل متحد و قوانین بینالمللی میباشد.
در اعلامیه همچنان گفته شده که خانم اوتونبایووا حتی الامکان با بلند رتبه ترین مقامات طالبان در تماس است تا اعتراض خود را در این مورد به آنها برساند تا طالبان بصورت فوری این دستورهای خود را پس بگیرند.
این اعلامیه سازمان ملل متحد دیروز چهارشنبه در یک زمانی نشر شد که ستیفن دوجاریک سخنگوی سرمنشی ملل متحد گفته بود نمایندگان آنها روز چهارشنبه در کابل در این مورد با طالبان صحبت میکنند. ملل متحد در این مورد جزئیات بیشتر نداده است.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان گفته که این هیئت با وزارت اقتصاد حکومت طالبان که امور نهاد های خارجی را تنظیم میکند صحبت کرده است. اما او هم جزئيات بیشتر نداد.
همزمان با این آنتونیو گوترش سرمنشی ملل متحد شام دیروز چهارشنبه در توییتر خود نوشت که ممنوعیت کار زنان در چوکات ملل متحد یک تخطی غیر قابل پذیرش از اصول حقوق بشر میباشد.
او از طالبان خواست که به زودترین فرصت این دستور و فرمانهای دیگر خود را در مورد محدودیت کار و آموزش زنان و دختران فسخ کنند.
دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان "یوناما" روز سهشنبه به بیش از ۳۳۰۰ کارمند زن و مرد خود در افغانستان دستور داد که برای ۴۸ ساعت بکار نروند و روز چهارشنبه این تقاضا را برای مدت نامعلوم و اعلان بعدی تمدید کرد.
سازمان ملل متحد میگوید در حدود ۴۰۰ زن در چوکات ماموریت آن در افغانستان کار میکنند.
اقدام طالبان برای محدودیت کار زنان در ادارههای ملل متحد در افغانستان واکنشهای را در پی داشته است.
سازمان داکتران بدون مرز این اقدام طالبان را محکوم کرده و شام گذشته در یک اعلامیه گفته است که این عمل وضعیت بشری فلاکت بار کنونی را در افغانستان بدتر خواهد ساخت.
شورای مهاجرت ناروی در یک اعلامیه روز چهارشنبه گفته که اجازه ندادن به کارمندان زن سازمان ملل از سوی طالبان، این خطر را ایجاد میکند که تلاشها در بخش کمکرسانی به نیازمندان در افغانستان با هرج و مرج رو به رو شود.
به گفتۀ این شورا، این اقدام طالبان همچنان نقش سکتور خصوصی را در بهبود اقتصادی افغانستان با خطر مواجه میکند.
رزا اوتونبایوا نماینده خاص سازمان ملل متحد برای افغانستان گفته که در مورد این تصمیم طالبان با کشور های عضو سازمان ملل متحد و سازمانهای بشری و همکاری کننده صحبت خواهد کرد.
این اولین اقدام محدود کننده طالبان علیه زنان و دختران نیست بلکه آنها از زمان بازگشت به قدرت در ماه اگست سال ۲۰۲۱ به این سو به گفته ملل متحد خواسته اند که با اعلان ممنوعیت های پی در پی، زنان را از جامعه افغانستان حذف کنند.