چند مقام کشور های غربی و اداره های سازمان ملل متحد، باز هم از وضعیت بشری افغانستان ابراز نگرانی کرده اند.
توماس نیکلاسن نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان، وضعیت حقوق بشری و تهدید های فزاینده تروریستی در این کشور را نگران کننده عنوان کرده است.
او به روز سه شنبه(۱۴ مارچ) در تویتر گفت که افغانستان به صلح و ثبات نیاز دارد تا در نتیجه اطمینان از برگزاری گفتگو ها در سطح ملی حاصل شود و یک نظام سیاسی فراگیر به میان آید تا به نماینده گی از مردم، نظم قانونی را حاکم سازد.
آقای نیکلاسن با اشاره به گزارش ریچارد بنیت گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشری افغانستان گفته که باید از خشونت در این کشور جلوگیری شود، به چالش ها رسیده گی صورت گیرد و همکاری های معنادار با افراد و نهاد های که در افغانستان در نیاز بسر می برند، فراهم شود.
همزمان با این کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهنده گان (UNHCR) سه شنبه (۱۴ مارچ) در یک اعلامیه گفت که افغانستان در سطح جهان، با بزرگترین و بدترین بحران بشری روبرو است.
اوچا: نزدیک به ۶ میلیون تن در افغانستان، با قحطی یک گام فاصله دارند.
بر اساس آمار این اداره، در افغانستان ۲۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تن که دو سوم جمعیت این کشور را در بر می گیرد، به کمک های بشری نیاز دارند.
اداره هماهنگی کمک های بشری سازمان ملل متحد (اوچا) هم به روز سه شنبه در یک تویت گفت که شمار نیازمندان به کمک های بشری در افغانستان در سال ۲۰۱۹ به۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تن می رسید و اکنون از ۲۸ میلیون هم گذشته است.
به گفتۀ اوچا، نزدیک به ۶ میلیون تن در افغانستان، با قحطی یک گام فاصله دارند.
از تابستان سال ۲۰۲۱ که طالبان دو باره در افغانستان به قدرت رسیدند، سازمان ملل متحد و اداره های مدافع حقوق بشری، از وضعیت بشری و حقوقی به ویژه حقوق زنان و دختران ابراز نگرانی شدید کرده اند.
این نهاد ها از طالبان می خواهند که به حقوق اساسی همه شهروندان احترام کنند.
نبیله مزرالی سخنگوی اداره پالیسی خارجی اتحادیه اروپا در پیامی به رادیو آزادی گفت که آنها وضعیت افغانستان را از نزدیک نظارت می کنند.
" پیام ما واضح است. طالبان باید به حقوق بشر و آزادی های بنیادی شهروندان افغانستان احترام کنند. ما تا حد توانایی در مبارزه شما زنان افغان برای حقوق تان، ایستاده خواهیم بود."
کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهنده گان می گوید، نیاز های مردم در افغانستان از هنگامی بیشتر شد که طالبان در ماه دسمبر گذشته، به کار زنان در موسسه های غیر دولتی محدودیت وضع کردند و با وجود در خواست های بین المللی، تا اکنون در مورد اجازه دادن به کار زنان تصمیمی نگرفته اند.