ادارۀ هماهنگ کننده امور بشری سازمان ملل متحد در افغانستان "اوچا" میگوید که شمار افراد نیاز مند به کمک های بشری در این کشور از ۱۸.۴ میلیون نفر در اوائل سال ۲۰۲۱ به ۲۴.۴ میلیون نفر در سال ۲۰۲۲ افزایش یافت و اکنون این رقم به ۲۸.۳ میلیون نفر میرسد.
بر اساس ارقام این اداره، حدود ۲۰ میلیون نفر با گرسنگی شدید رو به رو اند که از این میان شش میلیون تن در یک قدمی قحطی قرار دارند.
در گزارش اوچا که دیروز یکشنبه در وبسایت ریلیف وب نشر شد آمده که میزان سوء تغذیه در افغانستان همچنان بسیار بالا است.
بر بنیاد گزارش، انتظار میرود که حدود ۸۷۵۰۰۰ کودک در سال ۲۰۲۳ از سوء تغذیۀ حاد شدید و ۲.۳ میلیون کودک و ۸۴۰۰۰۰ زن از سوء تغذیۀ حاد متوسط رنج ببرند.
در ادامه گفته شده که اگر افغانستان وارد سومین سال خشکسالی شود، وضعیت تغذیه ممکن است تا ۲۰ درصد بیشتر بدتر شود.
اوچا میگوید که با وجود محیط عملیاتی پرچالش، ادارات امداد رسان یکی از بزرگترین عملیات بشردوستانۀ جهان را به اجرا گذاشتند و با حمایت به موقع و سخاوتمندانۀ کمک کنندگان، موسسات در سال ۲۰۲۲ به بیش از ۲۶.۱ میلیون نفر در افغانستان رسیدگی و از قحطی در تابستان گذشته جلوگیری کردند.
در بخشی از گزارش گفته شده که با وجود تنگ شدن فضای عملیاتی به دلیل اقدامات محدود کننده توسط مقامات طالبان عمدتاً بر زنان و دختران، موسسات برای امداد رسانی به مردم نیازمند در افغانستان در سال ۲۰۲۳ متعهد ماندند.
طالبان در ادامۀ وضع محدودیتها بر زنان در افغانستان در اواخر ماه دسمبر سال گذشته میلادی اعلام کردند که زنان نمیتوانند در موسسات داخلی و خارجی غیر دولتی در این کشور کار کنند.
این اقدام طالبان واکنشهای زیادی را به دنبال داشت و چندین موسسۀ امدادرسان بینالمللی فعالیتهای خود را در افغانستان به حالت تعلیق در آوردند.
ادارۀ هماهنگ کننده امور بشری سازمان ملل متحد در افغانستان میگوید که موسسات امدادرسان از جامعۀ جهانی میخواهند که در همبستگی با مردم افغانستان بماند تا از وخامت بیشتر اوضاع بشری در این کشور جلوگیری شود.
این اداره، پنجشنبه هفتۀ گذشته پلان پاسخدهی بشری را برای سال ۲۰۲۳ اعلام کرد که در آن در زمینۀ رسیدگی به ۲۳.۷ میلیون تن از افراد نیازمند در افغانستان ۴.۶ میلیارد دالر درخواست شده است.
در همین حال شماری از مردم در ولایتهای مختلف افغانستان شکایت دارند که روند توزیع کمکها شفاف نیست و عمدتاً به مستحقین اصلی نمیرسد.