برفباری های شدید و سرمای طاقت فرسا در بسیار ولایات افغانستان سبب تلفات و خسارات شده ، اما در بعضی ولایات امیدواری را برای فصل بهتر حاصلات زراعتی بیشتر ساخته است.
بعد از سالهای طولانی در زمستان سال جاری کوه های اطراف ترینکوت مرکز ولایت ارزگان و دیگر ولسوالی های این ولایت به شکل بی سابقه با برف سفید شده اند.
این برف باری ها٬ یک تعداد زیاد دهقانان ترینکوت و دیگر ولسوالی های ارزگان را امیدوار ساخته است .
محمد داوود باشنده قریه سفید خار از مربوطات ولسوالی ترینکوت است . او در صحبت با رادیو آزادی گفت که در چندین سال گذشته این اولین بار است که به این مقدار برف را در کوه ها می بیند. او همچنان از باران های بی سابقه در این ولایت سخن می گوید .
او که از خشکسالی سال گذشته سخت ضربه خورده می گوید جوی های را که سال گذشته برای آبیای زمین ها چقر می کردند امسال از باران و برف سیراب شده اند و ضرورت به تلاش و زحمت ندارند.
یکی از دهقانان ارزگان: بارنده گی های ما را به سال پر حاصل امیدوار ساخته است
به گفته محمد داوود اکنون آنها به واتر پمپ نیاز ندارند و آبهای زیر زمینی به حالت خود مانده و ذخیره می شوند:
«امسال بارانها شد ، مردم دیگر از چاه های برمه ای استفاده نمی کنند، زمین از آب پر شده. از سوی دیگر هوا پاک شده و گندم را خوب ساخته . شما خود نگاه کنید کشتزارهای گندم مانند اینست که شما از کود های مختلف استفاده کرده باشید. از باغها و کشتزار ها امراض را دور کرده . این برای منطقه ذخیره بسیار خوب شد . کوه ها از برف پر شدند. از این به بعد دریا ها جاری خواهند شد، چشمه ها و جویبار ها جاری خواهند شد. سال گذشته یک قطره آب نبود مردم برای نوشیدن آب نداشتند.»
فضل کریم باشنده دیگر ترینکوت مرکز ولایت ارزگان است. او از بیست سال به این سو مشغول کار در زمین خود است . او در صحبت با رادیو آزادی گفت که یک فایده دیگر باران و برف این است که هوا شسته میشود و اشیای زراعنی آنها از امراض گوناگون نجات پیدا می کنند. او می گوید که سال گذشته در همین وقت کشتزارهای آنها با امراض مختلف رو به رو شده و مشکلات زیاد داشتند.
« چهار و نیم جریب زمین دارم که بخشی آن را گندم کشت کرده ام و بقیه را اشیای دیگر. این باران ها ۹۰ درصد به زمین های ما کمک کرده . باران ها شروع شدند و کشت و کار خوب است و رحمت خدواند بر زمینهای ما شده. »
به گفته مقامات اداره زراعت و مالداری ولایت ارزگان اقتصاد تقریبا ۹۷ درصد مردم ارزگان به کشت و زراعت تکیه می کند.
اما یک تعداد باشنده گان این ولایت به این باورند که بارش و برف به آنها زیاد فایده ندارد و نفع آن به کشورهای همجوار است . به گفته آنها ضرر های برف و باران مثل سیلاب را آنها متحمل میشوند، ولی آب به کشورهای همسایه میرود و آنها از آن نفع می بردارند. به گفته آنها برای رفع خشکسالی در سال جاری هم آنقدر امیدوار نیستند .
این در حالیست که خشکسالی سال گذشته تاوان زیادی به مردم ارزگان رساند و آنها نتوانستند از ده درصد بیشتر زمین های خودرا کشت کنند و از حاصلات آن استفاده نمایند.