لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱۵ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۵۰

سُفرای باز نشستهٔ امریکایی خواهان اجرایی شدن طرح اسکان مجدد افغان‌ها شده اند


تصویر آرشیف: جریان تخلیه از میدان هوایی کابل
تصویر آرشیف: جریان تخلیه از میدان هوایی کابل

شماری از سفیران بازنشستۀ امریکا که در افغانستان وظیفه انجام داده بودند در نامه‌ای به کانگرس این کشور پیشنهاد تصویب طرحی را کردند که اسکان مجدد افغانان تازه وارد به امریکا را قانونی می‌سازد.

این طرح به تاریخ نهم آگست سال جاری میلادی از سوی شماری از سناتوران امریکایی به کانگرس این کشور ارائه شده بود.

در نامهٔ این دیپلومات‌های امریکایی که آمده است که امریکا "با تصویب این طرح و مبدل شدن آن به قانون می‌تواند تعهد امریکا در برابر متحدین افغان را بر آورده سازد".

در نامه همچنان گفته شده که هرچند این کار مسئولیت اخلاقی امریکا است، اما می‌تواند در منازعات آینده سبب کسب اعتبار متحدین امریکا شود.

گفته می‌شود با تصویب این طرح، به هزاران افغان تازه وارد در امریکا اقامت دایمی داده خواهد شد، به ویژه افغانانی که بعد از ۱۵ مارچ ۲۰۲۲ به امریکا منتقل شده اند.

رایان کراکر، رونالد نیومن، ویلیم وود، انتونی واین، جیمز کیننگهام، مایکل مکینلی، هوگول لیورینس و راس ویلسن از جمله سفیرانی اند که این نامه را امضا کرده و به روز چهار شنبه به اعضای کانگرس امریکا فرستادند.

محمد رامین یک تن از فعالان مدنی افغانستان که در روند تخلیه به امریکا منتقل شده است، می‌گوید، تصویب این طرح می‌تواند در تداوم تعهدات امریکا به متحدان افغانش موثر باشد.

"مطمینا که تأییدی این یک پیام بسیار نیکی برای کسانی که هنوز منتظر حمایت ایالات متحده امریکا در افغانستان اند می‌تواند تاثیرات بسیار مثبتی داشته باشد و بخصوص زمانی که بتوانند پروسه تخلیه از سر گرفته شود و آنان را بتوانند از افغانستان تخلیه کنند".

کارین ژآن پییر سخنگوی قصر سفید
کارین ژآن پییر سخنگوی قصر سفید

در همین حال قصر سفید گفته است از تصویب این طرح حمایت می‌کند.

صدای امریکا به نقل از کارین ژان پییر، سخنگوی قصر سفید نوشته که وی در پاسخ به سوال یک خبرنگار گفته است که آنان از تلاش‌های کانگرس در خصوص طرح اسکان مجدد افغان‌ها قویاً حمایت می‌کنند و این تلاش‌ها را ادامه خواهند داد تا قانون آماده شود و آن را به رئیس جمهور پیشکش کنند تا راهی ثابتی برای موقف دایمی قانونی به افغان‌ها فراهم شود.

با تصویب این طرح، به هزاران افغان تازه وارد در امریکا اقامت دایمی داده خواهد

دفتر سازمان عفو بین‌الملل در امریکا نیز در حساب توییتری خود از تصویب این طرح پشتیبانی کرده است.

این سازمان در بخشی از توییت‌اش نوشته است: "ایمنی نباید تاریخ انقضا داشته باشد. افغانانی که وارد ایالات متحده می‌شوند یا از قبل وارد ایالات متحده شده اند، به مسیری برای امنیت واقعی و پایدار نیاز دارند".

ایالات متحده و متحدین آن٬ دهها هزار تن از افغانها را در برنامه تخلیه از افغانستان بیرون کرده اند
ایالات متحده و متحدین آن٬ دهها هزار تن از افغانها را در برنامه تخلیه از افغانستان بیرون کرده اند

یک تن از همکاران افغان نیروهای نظامی امریکا در افغانستان که تا کنون در افغانستان است و طی مراحل درخواست پناهنده‌گی‌اش به امریکا به گفتۀ خودش پیشرفت چشمگیری نداشته با شریک ساختن عکس‌های که نشان می دهد وی لت و کوب شده‌ است٬ به رادیو آزادی گفت:

"بسیار خوب کار است که این نظریه را پیشنهاد کرده، تا کمک شود به این همکاران دیگر که در افغانستان ماندند چون ما خود ما هم همراه‌شان همکار بودیم، اینجا کار کردیم بسیاری از همکاران ما را ترور و شکنجه کردند به شمول خودم تقریبا سه چهار روز خودم را هم نظامیان برده بود و لت و کوب و شکنجه و بعد از سه روز و سه شب پس ما را رها کرد".

او خوش بین است که با تبدیل شدن این طرح پیشنهادی به قانون، روند تخلیۀ افرادی چون او و همکارانش از سر گرفته شود.

بر اساس گزارش صدای امریکا، پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان در افغانستان نزدیک به ۸۰ هزار همکار افغان نیروهای امریکا، فعالان سیاسی، مدنی و خبرنگاران به این کشور منتقل شده اند.

شماری از این افراد با استفاده از ویزۀ بشر دوستانۀ کوتاه مدت به امریکا منتقل شدند که با تصویب شدن طرح پیشنهاد شده به کانگرس امریکا، آنان می‌توانند از حمایت‌های قانونی امریکا برای دریافت اقامت دایمی یا بلند مدت در این کشور برخوردار شوند.

XS
SM
MD
LG