لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۱۱

کمیتهٔ جهانی نجات: ملل متحد طالبان را آمادۀ پذیرش کار زنان در اداره‌های غیر دولتی کند


آرشیف، اخراج شماری از کارمندان زن وزارت مهاجرین و عودت کننده‌گان از سوی طالبان
آرشیف، اخراج شماری از کارمندان زن وزارت مهاجرین و عودت کننده‌گان از سوی طالبان

کمیتهٔ بین‌المللی نجات از سازمان ملل متحد خواسته است که طالبان را آمادۀ پذیرش کار زنان امدادرسان در اداره‌های غیر دولتی کند.

این کمیته در اعلامیه‌ای که ناوقت روز پنج‌شنبه منتشر کرده گفته است، طالبان در حالی کار زنان در اداره‌های غیر دولتی را ممنوع کردند که این کشور به علت چندین دهه جنگ و شرایط سخت زمستان با فروپاشی و ویرانی اقتصادی بی‌پیشینه مواجه است.

کمیتهٔ بین‌المللی نجات می‌افزاید: "در حال حاضر ۸۲ درصد خانواده‌های را که سرپرستی‌شان را زنان به عهده دارند، غذای مکمل ندارند."

این کمیته با اشاره به سهم زنان در مؤسسه‌های غیر دولتی می‌گوید، بدون کارکنان زن آن‌ها نمی‌توانند در همه بخش‌ها برای افرادی که از بحران فعلی به شدت متضرر شدند، کمک‌ها و برنامه‌های اصولی را به اساس نیاز ارائه کنند.

این کمیته که در اعتراض به تصمیم طالبان مبنی بر ممنوعیت کار زنان در اداره‌های غیر دولتی امور کاری‌اش را متوقف کرده و هشدار می‌دهد که مشکلات ایجاد شده در برابر کار آن‌ها سبب کاهش امنیت زنان، افزایش خشونت جنسی علیۀ آن‌ها و آسیب به برنامه‌های طرح‌ریزی شده‌شان برای توانمندسازی زنان خواهد شد.

آرشیف، تظاهرات شماری از زنان افغان در اعتراض به ممنوعیت‌های طالبان
آرشیف، تظاهرات شماری از زنان افغان در اعتراض به ممنوعیت‌های طالبان

کمیتهٔ بین‌المللی نجات می‌گوید، آن‌ها به همین منظور از سازمان ملل متحد می‌خواهند تا طالبان را به گونهٔ عملی و هماهنگ تشویق کنند ‌تا برای زنان و دختران اجازه بدهند در اداره‌های غیر دولتی کار کنند.

از حکومت طالبان پرسیدیم که آیا امکان تغییر این تصمیم وجود دارد یا خیر؟ سخنگویانش به پرسش‌های رادیو آزادی پاسخ ندادند، اما پیش از این ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان از این تصمیم دفاع کرده بود.

با این حال پیش از این وزرای خارجهٔ قطر و ترکیه به تاریخ ۴ جنوری در مورد تحصیل، کار و سایر محدودیت‌ها بر دختران و زنان در افغانستان به تفصیل بحث کردند.

از سوی هم دفتر هماهنگی امور بشری بشری سازمان ملل متحد (اوچا) گفته که افغانستان و شماری دیگر کشورها با قحطی روبه‌رو اند.

اوچا در صفحۀ تویتر خود هشدار داده که اگر اقدام فوری و دوامدار برای رسانیدن کمک‌ها صورت نگیرد، در سال ۲۰۲۳ فاجعه‌ رخ خواهد داد.


سازمان ملل متحد پیش از این گفته بود که در حال حاضر ۲۸ میلیون افغان به کمک‌های بشری فوری نیاز دارند.

ادارهٔ هماهنگی امور بشری سازمان ملل متحد گفته که افغانستان به چهار و نیم میلیارد دالر کمک‌های بشری نیاز دارد که به دست آوردن آن کار بسیار دشواری خواهد بود.

XS
SM
MD
LG