لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۵ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۱۹

یوناما: معاشات کارمندان زن این سازمان پرداخت می‌شود


هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) از پرداخت معاشات کارمندان زن این سازمان اطمینان داده و گفته که زنان افغان نقش مهمی برای سازمان ملل متحد و مردم افغانستان دارند.

یوناما در رشته توییتی به روز چهارشنبه نگاشته است که متعهد به حفظ تمامی همکاران زن این سازمان است و هیچ کارمند مرد جاگزین آنها نخواهد شد.

اما یوناما مشخص نساخته است که آیا برای کارمندان زن که به گونۀ قراردادی در پروژه‌های سازمان ملل متحد در افغانستان کار می‌کردند معاش پرداخت خواهد شد یا نه.

شماری از زنانی که مسئولیت تطبیق پروژه‌‎های سازمان ملل متحد در افغانستان را به شکل قراردادی به عهده داشتند و برخی دیگر از کارمندان موسسات داخلی، از مبهم بودن سرنوشت کاری و اقتصادی‌شان نگران اند.

هیچ حرف از دفتر به ما گفته نشده که آیا معاشات ما را پرداخت خواهند کرد یا خیر؟

یکی از بانوانی که نمی‌خواهد نامش در گزارش گرفته شود و در بخش عملی سازی پروژه‌های سازمان ملل متحد در افغانستان با یک نهاد داخلی کار می‌کرد به رادیو آزادی گفت، تا کنون به آنان از ادامۀ پرداخت معاشات‌شان اطمینان داده نشده است:
"جایی که ما کار می‌کنیم نهاد داخلی است، از نهادهای بین‌المللی و سازمان ملل متحد پروژه می‌گیریم و آن را تطبیق می‌کنیم، هیچ حرف از دفتر به ما گفته نشده که آیا معاشات ما را پرداخت خواهند کرد یا خیر؟ صد در صد ما زیاد نگران هستیم و این سوال است که آیا سازمان ملل متحد برای کارمندان زن که در پروژه بوده اند معاش پرداخت می‌کند یا نه؟هنوز در مورد آن معلومات ندارم."

در همین حال یک بانوی دیگر که در یک نهاد غیردولتی امدادرسان خارجی کار می‌کند، می‌گوید که از سرنوشت کار و یا پرداخت معاش‌شان خبری نیست.

او که نخواست نامش در گزارش گرفته شود به رادیو آزادی گفت، پیش از این در بخش رسیدگی به کودکان بی‌سرپرست به عنوان کارمند ساحوی کار می‌کرد:
"زمانی پول یا معاش دریافت می‌شود که در مقابل آن کار شده باشد و ما چون در خانه هستیم، تمام کار‌های ما ساحوی بود و حالا اجازه نداریم به ساحه برویم و کار کنیم و خودم نان آور فامیل خود هستم و از این بابت بسیار نگران هستم و این را هم نمی‌دانم که معاش برایم پرداخت می‌شود یا نمی‌شود و این واقعاً قابل نگرانی است."

یوناما از سوی دیگر در صفحۀ توییترش نوشته که مارکس پوتزل، معاون یوناما در دیدار با مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی رئیس الوزرای حکومت طالبان گفته که منع کار زنان روند امدادرسانی را در افغانستان مختل ساخته است.

او تاکید کرده است که ممنوعیت تحصیل و کار زنان باید برداشته شود تا از زیان بیشتر اقتصادی و انزوای افغانستان جلوگیری شود.

همچنان فران اکیزا، هماهنگ کنندۀ امور بشردوستانه یوناما در دیدار با محمد یونس آخندزاده، وزیر احیا و انکشاف دهات حکومت طالبان، بر لغو ممنوعیت کار زنان در نهادهای امدادرسان تاکید کرده است.

سخنگویان حکومت طالبان به پرسش‌ها در بارۀ احتمال تغییر تصمیم‌شان در بارۀ ممنوعیت کار زنان در اداره‌های غیردولتی ملی و بین‌المللی پاسخ ندادند.

ممنوعیت کار زنان در نهادهای غیردولتی از سوی حکومت طالبان که نزدیک به دو هفته قبل صادر شد، واکنش‌های گسترده‌ای را به همراه داشت.

با وجود درخواست‌های مکرر سازمان ملل متحد و برخی دیگر از کشورها بخاطر لغو این محدودیت و تعلیق فعالیت برخی از سازمان‌های امدادرسان در افغانستان، حکومت طالبان تا کنون چراغ سبز مبنی بر برداشتن ممنوعیت کار زنان در اداره‌های غیردولتی نشان نداده است.

XS
SM
MD
LG