درنشست کمیتهٔ امنیت ملی پاکستان دربارۀ مبارزه علیه تروریزم بخصوص حملات اخیر در بلوچستان و ایالت خیبر پشتونخوا بحث وگفتگو شده است.
شهباز شریف صدراعظم پاکستان تاکید کرده که اردوی پاکستان برای تقویت امنیت به اقدامات قاطعانه رو خواهد آورد و همه شعبات مبارزه علیه تروریزم با امکانات لازم برای جنگ٬ تجهیز خواهند شد.
دراعلامیۀ پایانی این نشست آمده که پاکستان به هیچ کشوری اجازه نمی دهد که به تروریستان پناه دهد وتسهیلات فراهم کند.
این اعلامیه که صدارت پاکستان نیز در تویت خود هم نشر کرده می افزاید که این کشور همه حقوق حفاظت از مردم خود را دارد.
اگرچه دراین اعلامیه از کدام کشور مشخصی نام برده نشده٬ ولی مقامات پاکستان بارها گفته اند حملات در پاکستان٬ از قلمرو افغانستان طراحی می شود.
رانا ثناء الله وزیرداخله پاکستان در این اواخر امکان حمله به اهدافی در خاک افغانستان را رد نکرد.
وزارت دفاع طالبان در واکنش شدید خود اظهارات رانا ثناء الله را تحریک آمیز و بی اساس خوانده گفت که « افغانستان بی صاحب نیست».
مقامات طالبان در اعلامیه خود گفتند که آماده دفاع از تمامیت ارضی واستقلال کشور اند.
پاکستان بارها عملیات ضد تروریزم را در مناطق قبایل هم مرز با افغانستان انجام داده که عمده ترین آن عملیات زیرنام « ضرب عضب» در سال ۲۰۱۴ بود.
پاکستان بارها عملیات ضد تروریزم را در مناطق قبایل هم مرز با افغانستان انجام داده که عمده ترین آن عملیات زیرنام « ضرب عضب» در سال ۲۰۱۴ بود.
به اساس گزارش ها ، در اثر این عملیات هزاران نفر به داخل افغانستان پناه آوردند که برخی هنوز هم در ولایت خوست زندگی می کنند.
قوای هوایی پاکستان در ماه اپریل سال گذشته مناطقی در ولسوالی سپیره خوست را با ادعای موجودیت جنگجویان طالبان پاکستانی بمباردمان کرد که تلفات هم درپی داشت.
عارف سحر کارشناس مسائل سیاسی به این باور است که موجودیت هسته طالبان پاکستانی در داخل افغانستان بعید به نظر می رسد.
«گرچند که هستۀ طالبان پاکستان در افغانستان نیست ولی واقعیت امر این است که قلمرو طالبان افغانستان یک عمق ستراتیژیک برای طالبان پاکستانی است. زمانیکه طالبان در افغانستان استقرار و قوام کامل پیدا کرد یکی از گروهای که خیلی از وضعیت استفاده برد و به عمق ستراتیژیک دست یافت٬ تی تی پی ( تحریک طالبان پاکستان ) درپاکستان است.»
حملات علیه اهداف دولتی در ایالت خیبرپختونخواه و بلوچستان پاکستان درچند ماه اخیر افزایش یافته است.
مسئولیت اکثر این حملات را طالبان پاکستانی بدوش گرفته اند.
حکومت پاکستان ادعا می کند بعد از برگشت طالبان به قدرت در افغانستان حملات تروریستی درخاک پاکستان افزایش یافته است.
ارقام مرکز مطالعات صلح در پاکستان نشان میدهد که طالبان پاکستانی از اگست سال ۲۰۲۱ تا اگست سال ۲۰۲۲ حدود ۲۵۰ حمله انجام داده اند که درنتیجه ۴۱۳ تن کشته و ۷۱۹ نفر دیگر مجروح شده اند.