لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۲۳

رانا ثناالله: پاکستان حق دارد مخفیگاه‌های طالبان پاکستانی در افغانستان را هدف قرار دهد


رانا ثناالله وزیر داخله پاکستان
رانا ثناالله وزیر داخله پاکستان

وزیر داخله پاکستان می‌گوید بر اساس قوانین بین‌المللی، آن‌ها حق دارند محلی را که از آن مورد حمله قرار می‌گیرند، هدف قرار دهند.

رانا ثناالله به روز شنبه در گفتگو با تلویزیون اکسپرس نیوز پاکستان در پاسخ به این سؤال که سیاست دولت پاکستان در قبال برخی از سران و مخفیگاه‌های طالبان پاکستانی چه است؟ گفت که نشست مهم آن‌ها در این مورد به روز دوشنبه برگزار می‌شود.

او اما تأکید کرد که در مبارزه در این امر از هر وسیله‌یی که بر اساس قوانین بین‌المللی در اختیار شان باشد استفاده خواهند کرد.

رانا ثناءالله در پاسخ به یک سؤال دیگر در مورد این‌که آیا می‌توانند بر مخفیگاه‌های طالبان پاکستانی در خاک افغانستان حمله کنند؟ چنین گفت: "ببینید در وقت مناسب وقتی این مسائل پیش آمد، اول به افغانستان که کشور برادر اسلامی ماست می‌گوییم این مخفیگاه‌ها را از بین ببرند و این مردم را به ما بسپارند، اما اگر چنین نشد آن‌چه را که شما پیشتر به آن اشاره کردید، ممکن است."

رادیو آزادی از حکومت سرپرست طالبان در مورد اظهارات وزیر داخله پاکستان و حمله احتمالی پاکستان بر مخفیگاه‌های طالبان پاکستانی در خاک افغانستان پرسید، اما ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی طالبان به رادیو آزادی گفت که در حال حاضر در مورد این گفته‌ها اطلاعات جمع‌آوری می‌کنند و سپس نظر خواهند داد.

اما پیش از این، طالبان بارها اطمینان داده‌اند که از خاک افغانستان بر ضد هیچ کشوری استفاده نخواهد شد و همچنان گفته اند که هیچ تروریست خارجی در افغانستان وجود ندارد.

پس از بازگشت طالبان به قدرت، طیاره‌های جنگی پاکستان در ۱۶ اپریل سال گذشته به چهار قریه در ولسوالی سپیره خوست حمله کردند که در نتیجه آن بیش از ۵۰ غیر نظامی کشته و بیش از ۳۰ غیر نظامی دیگر زخمی شدند.

یک روز قبل از این رویداد، در ۱۵ اپریل، طیاره‌های جنگی پاکستان در منطقه سپری تاغه ولسوالی شلتان در ولایت کنر افغانستان حملات هوایی انجام دادند که در نتیجه آن یک زن و سه کودک کشته شدند.

اما در آن زمان طالبان برای حل این مشکلات تنها از طریق گفتگو تأکید کردند.

پس از برگشت طالبان به قدرت در افغانستان، چندین تن از رهبران مهم طالبان پاکستانی در ولایت‌های خوست، پکتیا، کنر و ننگرهار به شیوه‌های نامعلومی کشته شده‌اند.

حکومت طالبان دو بار میانجی‌گری و میزبانی گفتگوهای استخباراتی پاکستان و طالبان پاکستانی در کابل را بر عهده داشت که بار اول منجر به آتش‌بس میان دو طرف شد، اما بعداً این گفتگوها با شکست مواجه شدند.

تحریک طالبان پاکستانی بتازگی برای سال جدید میلادی تشکیلات نوخود را اعلان کرد.

در خبرنامه که از سوی این سازمان شبه نظامی به رسانه ها رسیده٬ ابومنصور عاصم به حیث امیر و مولوی سلیم حقانی به حیث رئیس استخبارات معرفی شده اند.

خبرنامه از یک تشکیل شبیه حکومت که والی ها و وزارت خانه ها نیز در آن گنجانیده شده است خبر می‌دهد.

تحریک طالبان پاکستانی که فعالیت آن درپاکستان ممنوع است برای سال ۲۰۲۲ هم تشکیلات نو اعلان کرده بود.

ایالات متحده امریکا تحریک طالبان پاکستان را به عنوان یک سازمان تروریستی می‌شناسد.

XS
SM
MD
LG