لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۱۲:۵۰

روزنامۀ فرست اندیا : سیاست «عُمق ستراتیژیک پاکستان» به یک «تهدید ستراتیژیک» تبدیل شده است


نیروهای اردوی پاکستان در نزدیکی مرز با افغانستان.
نیروهای اردوی پاکستان در نزدیکی مرز با افغانستان.

روزنامۀ فرست اندیا

روزنامۀ فرست اندیا (First India) مقاله ای در مورد روابط عمیق طالبان افغانستان و پاکستان منتشر کرده است.

در آغاز مقاله گفته شده که پس از سقوط حکومت محمد اشرف غنی، پاکستان یکی از معدود کشورهایی بود که از تسلط طالبان بر افغانستان استقبال کرد و امیدوار بود، از این تغییر كه اسلام آباد به آن به حیث یک پیروزی ستراتیژیک نگاه می کرد، بهره ببرد.

بر اساس روزنامۀ فرست اندیا، اما این تغییر باعث شد که از ماه اگست سال ۲۰۲۱ میلادی، نا امنی ها در داخل پاکستان افزایش یافته و نیروهای سرحدی پاکستان در امتداد خط دیورند با طالبان وارد درگیری های مسلحانه شوند.

در مطلب از علی احمد، مقاله نویس این روزنامه نیز نقل شده که در گزارشی به شبکه افغان های خارج از افغانستان گفته که سیاست «عمق ستراتیژیک پاکستان»، اکنون به یک تهدید ستراتیژیک تبدیل شده است.

پس از تسلط دوبارۀ طالبان بر افغانستان در اگست سال گذشته، از حملات تحریک طالبان پاکستان در آن کشور خبر داده می شود و این تحریک در ۲۸ نوامبر، پایان یک آتش بس موقت با حکومت پاکستان را اعلام کرد.

بر اساس گزارش روزنامۀ فرست اندیا، درگیری ها بین نیروهای پاکستان و طالبان افغانستان در امتداد خط دیورند از اگست سال ۲۰۲۱ میلادی به اینسو به طور قابل توجه افزایش یافته است.

روزنامۀ سومترآیتم

روزنامۀ سومترآیتم(The Sumter Item) چاپ کارولینای جنوبی امریکا به مشکلات پناهجویان افغان در ایالات متحده پرداخته، می نویسد که "پناهندگان افغان در ایالات متحده با عدم قاطعیت قوانین روبرو هستند."

در ادامه می خوانیم که تا اکنون کانگرس ایالات متحده در ایجاد یک مسیری اقامت برای افغانهایی که در طولانی ترین جنگ امریکا در کنار عساکر امریکایی کار کرده اند، شکست خورده و دهها هزار پناهجوی افغان را که پس از کنترل دوبارۀ طالبان بر افغانستان فرار کرده اند و اکنون در ایالات متحده زندگی میکنند، در هاله ای از ابهام قرار داده است.

به نوشتۀ روزنامه، برخی از قانونگذاران امریکایی امیدوار بودند که براى رسيده گى به وضعیت مهاجرین افغان بخشی از بسته مالی پایان سال حکومت امریکا اختصاص داده شود، اما این تلاش ها با شکست مواجه شد و این موضوع به سال آینده٬ زمانی که جمهوری خواهان قدرت را در مجلس نمایندگان امریکا در دست خواهند گرفت٬محول شد.

روزنامۀ سومترآیتم می نویسد، حدود ۷۶ هزار افغان که از سال ۲۰۰۱ میلادی با عساکر امریکایی به حیث ترجمان و یا همکار کار کرده اند، پس از خروج پر هرج و مرج از افغانستان در اگست سال ۲۰۲۱ میلادی با طیارات نظامی وارد امریکا شدند. اسکان مجدد آنها در امریکا بزرگترین تلاش چند دهه اخیر، در این کشور محسوب می شود.

روزنامه می افزاید، براساس یک نظرسنجی که توسط مرکز تحقیقات روابط عمومی اسوشیتدپرس نورک(Associated Press-NO) یک ماه پس از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان صورت گرفت، ۷۲ درصد پاسخ دهندگان، پناه دادن به افغان ها را در برابر هرگونه اقدام تلافی جویانه طالبان، یک وظیفه و یک اصل ضروری جنگ حدود ۲۰ ساله دانسته اند.

XS
SM
MD
LG