گروهی از متخصصان ملل متحد ممنوعیت کار زنان توسط طالبان در نهاد ها و سازمان های غیر دولتی داخلی و خارجی را، محکوم کرده اند.
این متخصصان در اعلامیه یی خواستار رفع فوری ممنوعیت کار زنان در سازمان ها و نهاد های ملی و بین المللی در افغانستان شدند.
سازمان ملل متحد این اعلامیه را به روز جمعه منتشر کرده است.
این گروه در ژنو همچنان منع زنان از کار در سازمان های غیردولتی را نقض جدی حقوق بشر دانسته و گفته که چنین موانع از ارائه خدمات حیاتی به مردم جلوگیری کرده و همزمان به معیشت بسیاری از زنان لطمه می زند.
قاری دین محمد حنیف وزیر اقتصاد طالبان شنبه گذشته اعلام کرد که زنان تا اطلاع بعدی نمی توانند در سازمان های غیردولتی داخلی و خارجی کار کنند.
گروه متخصصان شامل هفت گزارشگر به شمول ریچارد بنت گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر افغانستان و ۴ مقام ارشد دیگر سازمان ملل متحد می باشد .
او عدم رعایت حجاب اسلامی را دلیل اصلی این تصمیم دانست، ادعای که تعدادی زیاد از زنان کارمند به رادیو آزادی آن را رد کرده اند.
در اعلامیه ای منتشر شده از سوی متخصصان ملل متحد آمده که این محدودیت بر میلیون ها نفر در افغانستان تأثیر ویرانگر خواهد داشت .به ویژه زنان و کودکانی که به کمک های بشردوستانه نیازی شدید دارند.
این متخصصان می افزایند که مقامات فعلی طالبان با درخواست معلومات بیشتر در مورد کارکنان امور بشری، در کار رساندن کمک های بشر دوستانه دخالت می کنند.
اعلامیه می گوید، مقامات طالبان فعالیت های کارکنان امور بشردوستانه را به گونه ای محدود می کنند که با اصول کار شان در تضاد است.
سخنگویان طالبان به پرسش های رادیو آزادی در مورد اعلامیه این متخصصان ملل متحد پاسخی ندادند.
این گروه متخصصان شامل هفت گزارشگر مشمول ریچارد بنت گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر افغانستان و ۴ مقام ارشد دیگر سازمان ملل متحد می باشد .
طالبان ۱۱ روز پیش نیز تحصیل دختران و زنان را در پوهنتون های ممنوع کردند که این موضوع نیز واکنش های شدیدی را در پی داشت.
از طرفی هم، به روز شنبه ۴۶۸ روز می شود که دروازه های مکاتب به روی دختران بالاتر از صنف ششم در افغانستان، بسته اند.
طالبان، به دلیل برگشت به وضع محدودیت های دوره اول اقتدار شان مورد انتقاد اند،یعنی زمانی که دختران و زنان اجازه آموزش،تحصیل و کار را در افغانستان نداشتند.