لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۱۵

ٔروزنامهٔ گاردین: بحث چگونه‌گی خروج قوای بریتانوی از افغانستان هنوز هم داغ است


نیروهای بریتانوی عمدتا در ولایت نا آرام هلمند در جنوب افغانستان مستقر بودند.
نیروهای بریتانوی عمدتا در ولایت نا آرام هلمند در جنوب افغانستان مستقر بودند.

ٔروزنامهٔ گاردین

  • روزنامه گاردین در مطلبی که در آن به مسئله خروج نیروهای بین المللی پرداخته شده٬ بخشی از انتقاداتی را که متوجه دامنیک راب٬ معاون صدراعظم بریتانیا٬ میشود٬ برجسته ساخته است.

راب در ماه آگست سال ۲۰۲۱٬ زمانی که طالبان قدرت را تصاحب کردند٬ با مقامات وزارت خارجهٔ بریتانیا روی برنامه تخلیه از افغانستان٬ جنجال کرده بود.

بر اساس آنچه روزنامه گاردین نوشته٬ ادعا شده است که دامنیک راب درمورد برنامه تخلیه از افغانستان صرف با تعداد انگشت شماری از مقامات وزارت خارجه بریتانیا و آنهم در آخرین مرحله تخلیه٬ مشوره کرده بود.

گاردین به نقل از برخی منابع نوشته است: دامنیک راب بحث در مورد چگونه گی خروج از افغانستان را ضیاع وقت می دانست٬ به همین دلیل از مشوره با تعدادی از مقامات وزارت خارجه بریتانیا٬ ابا ورزیده بود. اما همین موضوع باعث گردید که تعدادی از مقامات در دو وزارت ظاهرآ به دلیل بیماری٬ رخصتی بگیرند.

حالا به تازه گی ادعا شده است که عملکرد معاون صدراعظم بریتانیا در زمان تسلط طالبان در افغانستان در زمینه بیرون کشیدن قوای بریتانوی از آن کشور پر هزینه بوده و این مصرف تاثیرات دوامدار خواهد داشت.

پس از خروج نیروهای بریتانوی از افغانستان٬ رب به عنوان وزیر مالیه بریتانیا توظیف گردید.
در همان جریان انتقاد های زیادی بر وزیر خارجه بریتانیا متوجه بود که وی در زمان خروج نیروهای بریتانوی از افغانستان٬ به رخصتی رفته بود.


وز نامه واشنگتن اگزامینر

  • در این میان روز نامه واشنگتن اگزامینر در تازه ترین شماره خود به کتابی تمرکز کرده است که در مورد جنگ افغانستان در ایالات متحده چاپ شده است.

این کتاب زیر عنوان « تولی دلیر » سرگذشت گروهی از سربازان امریکایی را بیان می کند که درسال های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ میلادی در ولسوالی ارغنداب ولایت کندهار٬ مستقر بودند.

در این کتاب گفته شده است که این سالها٬ خونین ترین سالهای جنگ بیست ساله امریکا در افغانستان بود.

در همین سال ها میدان های جنگ در ولایات کندهار٬ هلمند و کنر گرم بود و در این میان جنگ در ولسوالی ارغنداب کندهار٬ خیلی خطرناک توصیف شده بود.

واشنگتن اگزامینر با استناد به کتاب « تولی دلیر » نوشته است که ۱۳۰ سرباز امریکایی به ولسوالی ارغنداب فرستاده شده بودند. از این میان سه سرباز در جنگ کشته شدند٬ ۱۲ دیگر اعضای بدن خود را از دست دادند و یک تعداد دیگر زخم برداشتند.

کتاب به این موضوع روشنی می اندازد که چگونه این سربازان جان خود را نجات داده و عملیات را موفقانه به پایان رساندند.

XS
SM
MD
LG