تعدادی از جوانان رضاکار، کارزار تازهای را زیر نام «با هدیه دادن زغال خود را آرمش و نیازمندان را گرمی ببخشید» آغاز کردهاند.
در این کارزار که در ولایت های کابل و غور آغاز شده قرار است ۷۰ خانواده تحت پوشش قرار داده شوند.
این جوانان رضاکار پیش ازین در کارزار جمعآوری لباس برای کودکان خیابانی نیز توانسته بودند برای ۷۰۰ کودک لباس گرم توزیع کنند.
ناهید مادر شش فرزند است.
او که برای گرفتن زغال به دفتر این جوانان رضاکار آمده است میگوید دو سال میشود که شوهرش ناپدید است و هیچ حامی مالی ندارد.
ناهید از عدم رسیدن کمکها به خودش و سایر خانوادههای نیازمند شکایت میکند:
«اولادکایم از بی نانی میمیرند، هیچ چیز نداریم، دو سال است که شوهرم گم است، دولتدارها باید یک کمک کنند اگر نی اولادهایم میمیرند.»
به گفتهٔ ناهید سردی هوا باعث شده تا همه اطفالش بیمار شوند، اما او پول داروی فرزندانش را ندارد.
راضیه که او نیز برای گرفتن زغال آمده است میگوید شوهرش معیوب است و خودش نیز روزانه برای به دست آوردن نان و پول بر جادهها میرود.
« من از مردم خود و جامعهٔ خود میخواهم که همرایم کمک کنند، شوهرم دست و پایش قطع است، وکیلها همرای من کمک نمیکنند، دهن نانوایی میشینم چهار نان پنج نان بالا نمیکنم، بسیار من درد دارم، چهار هزار کرایه خانه میدهم، پنج طفل دارم همه اطفالم مریض هستند.»
یکی از زنان نیازمند:اولاد هایم گرسنه اند و دولت داران باید کمک کنند تا فرزندانم نمیرند
یکی
علی عمر یکی از جوانان رضا کار میگوید، کمپاین جمع آوری و توزیع زغال را در دو ولایت کابل و غور آغاز کردهاند که قرار است ۷۰ خانواده تحت پوشش قرار داده شوند.
او به رادیو آزادی گفت: "مایان جوانان رضاکار هستیم و پل ارتباط میان افراد دارا و قفیر و هدف ما فرهنگسازی و فرهنگ شدن کارهای انسانی در جامعه بوده و هست و انشاءالله هم میماند."
کارزار «با هدیه دادن زغال خود را آرامش و نیازمندان را گرمی ببخشید» حدود پنج روز پیش آغاز شده و هنوز هم دامه دارد.
این گروه رضاکاران همچنان دو صنف آموزشی را نیز برای کودکان خیابانی راه اندازی کردهاند.
نگرانیهای خانوادههای نیازمند در حالی با رسیدن زمستان بیشتر میشود که به تازهگی برنامهٔ غذایی جهان نیز زمستان پیشرو را دشوارترین زمستان برای این خانوادهها پیشبینی کردهاست.
این سازمان در اعلامیۀ میگوید، پس از حاکمیت طالبان بحران انسانی با ابعاد باور نکردنی آن شدیدتر و پیچیدهتر شدهاست.
اعلامیه افزوده که از دست دادن کار، کاهش پول نقد و افزایش قیمتها طبقهٔ جدیدی از فقر را ایجاد کرده و در حال حاضر ۱۸،۹ میلیون افغان غذای کافی برای مصرف ندارند.
برنامه غذایی جهان از جامعهٔ جهانی خواسته که باید برای جلوگیری از یک فاجعۀ انسانی اقدام کند و گفته که برای کمک به افراد نیازمند هر ماه به ۲۲۰ میلیون دالر ضرورت دارد.