برنامه جهانی غذا سازمان ملل متحد (دبلیو اف پی) می گوید، سقوط اقتصادی در افغانستان ممکن فقر، تنگدستی و مشکلات را در زمستان پیش رو چند برابر افزایش دهد.
این اداره دلیل این سقوط را ناشی از خشکسالی، جنگ های چند دهه و سایر مشکلات می داند.
سازمان ملل متحد می گوید، تعداد مردمان نیازمند در افغانستان به میلیون ها تن می رسد و سرمای زمستان وضعیت زندگی این خانواده ها را هنوز هم خراب تر می کند.
فیلیپ کروف (Kropf Philippe) مسوول ارتباطات عامه برنامه جهانی غذا در افغانستان به رادیو آزادی گفت:
«در حال حاضر وضعیت در سراسر کشور فاجعه بار است، حدود ۲۰ میلیون نفر که نیمی از نفوس افغانستان را تشکیل می دهند، غذای کافی ندارند. خانواده های آسیب پذیر نسبت به هر زمانی دیگر برای زمستان دشوار کمتر آمادگی دارند. برنامه جهانی غذا تنها دیواریست میان افغانستان و نا امیدی و فقر .»
در این حال اداره هماهنگ کننده کمک های بشری سازمان ملل متحد در افغانستان ( اوچا) می گوید که افغانستان در سال ۲۰۲۳ میلادی یکی از کشور های جهان است که به یک فاجعه بشری بزرگی رو به رو خواهد بود.
بر اساسی گزارش ادارهٔ اوچا، در سال نو میلادی نزدیک به ۲۸ میلیون و سه صد هزار افغان نیازمند کمک های بشری خواهند بود. در حالیکه ، این تعداد در سال ۲۰۲۱به ۱۸ میلیون تن رسیده بود.
در سال نو میلادی بیشتر از هژده ملیون افغان محتاج کمک های بشری خواهند بود
مردم در مناطق مختلف افغانستان می گویند که شب و روز شان را با نا امیدی در فقر و گرسنگی سپری می کنند.
آنها در تماس تلفون با رادیو آزادی از توزیع غیر منصفانه کمک های بین المللی هم شکایت دارند.
اما برنامه غذایی جهان می گوید که آنها سعی به خرچ می دهند که کمک های خود را میان مردمان نیازمند به طور منصفانه تقسیم کنند.
در کنار برنامه جهانی غذا سازمان ملل٬ برخی ادارات بین المللی دیگر و نهاد های غیر دولتی هم در رساندن کمک های بشری به مردم افغانستان نقش مهمی را بازی می کنند.