انجنیر شفیق که حدود یک سال قبل به ایران رفته بود به تازهگی دوباره به افغانستان برگشت داده شدهاست.
او که دار و ندارش را در مهاجرت از دست داده و اکنون بیکار است، به رادیو آزادی میگوید، پول ندارد تا مواد سوخت بخرد و خانهاش را گرم کند.
شفیق میگوید: "بیکاری به اوج خود رسیده، وطیفهای که داشتیم از دست دادم، بنا بر مشکلات اقتصادی نتوانستیم که مواد سوخت بگیریم و شاید که گرفته هم نتوانیم."
شفیق که نیاز شدید به مواد غذایی و سوخت دارد میگوید، تا کنون از هیچ مرجعی کمک دریافت نکردهاست.
گل محمد باشندهٔ کابل که زمانی محصل پوهنزی ژورنالیزم بود، اما مشکلات اقتصادی سبب شد که درساش را ناتمام رها کند و در جستوجوی لقمه نانی برای خانوادهاش باشد.
او که اکنون ریکشا دارد و با عاید به دستآمده از آن نمیتواند نیازمندیهای اساسی خانوادهاش از جمله مواد سوخت را فراهم کند به رادیو آزادی گفت: "شب و روز زمستان است، هر خانواده به همه چیز نیاز دارد، ما هم نیاز داریم، اما فعلا هیچ چیز در دسترس ما نیست، تا برای خود بگیریم، به روزگار خود حیران هستیم، صبح از خانه بیرون میشویم الی شام، تا شام ۵۰ الی ۶۰ افغانی میشود، گاهی هیچ کار نمیباشد و کارو بار نمیکنیم."
با وجود کمکهای سازمانهای جهانی پس از حاکمیت طالبان، شماری از مردم همواره شکایت دارند و ادعا میکنند که کمکها به نیازمندان نمیرسد.
کمکها به نیازمندان نمیرسد.شکایت و ادعای شماری از مردم در افغانستان
با این حال چندی پیش حکومت طالبان گفته بود، برای همکاری با مردم ۴۰۰ هزار تن زغال سنگ در ۴ زون شهر کابل جابهجا کرده و هر تُن زغال سنگ ذخیره شده باید ۹ هزار افغانی به شهریان کابل به فروش برسد.
نگرانیهای مردم از سردی زمستان و نبود مواد سوخت در حالی مطرح میشود که به تازهگی برنامهٔ غذایی جهان یک بار دیگر از رسیدن دشوارترین زمستان برای خانوادههای نیازمند در افغانستان هشدار دادهاست.
برنامهٔ جهانی غذا (دبلیو اف پی) روز پنجشنبه در رشته تویتهایی گفته است، ممکن زمستان پیشرو دشوارترین زمستان برای خانوادههای نیازمند در افغانستان باشد.
برنامۀ غذایی جهان در اعلامیۀ جداگانه میگوید، پس از حاکمیت طالبان بحران انسانی با ابعاد باور نکردنی آن شدیدتر و پیچیدهتر شدهاست.
این سازمان افزوده که از دست دادن کار، کاهش پول نقد و افزایش قیمتها طبقهٔ جدیدی از فقر را ایجاد کرده و در حال حاضر ۱۸،۹ میلیون افغان غذای کافی برای مصرف ندارند.
برنامهٔ غذایی جهان میگوید که با افزایش بهای مواد غذایی و ارزش پول افغانی افغانستان در حال سقوط اقتصادی است.
از میان ۳۴ ولایت کودکان در ۲۵ ولایت با سوء تغذیهٔ شدید مواجه اند.برنامه غذایی جهان
این سازمان همچنان گفته که از میان ۳۴ ولایت کودکان در ۲۵ ولایت با سوء تغذیهٔ شدید مواجه اند و حدود نیمی از کودکان زیر پنج سال و یک چهارم از زنان باردار و شیرده در ۱۲ ماه آینده به حمایت تغذیهایی نیاز خواهند داشت.
با نزدیک شدن فصل زمستان و احتمال بسته شدن راهها، برنامۀ غذایی جهان انتقال مواد غذایی و ذخیرهسازی آن در مکانهای استراتژیک را فوریترین وظیفۀ خود دانسته است.
این سازمان گفته است، در سال روان از هر پنج نفر برای دو تنشان کمک خواهند کرد.
برنامهٔ غذایی جهان از جامعهٔ جهانی خواسته که باید برای جلوگیری از یک فاجعۀ انسانی اقدام کند و گفته که برای کمک به افراد نیازمند هر ماه به ۲۲۰ میلیون دالر ضرورت دارد.